Слави: Доверие в институциите ще има, когато закопчеят някой от калибъра на Пеевски

Admin

Слави Трифонов сподели поредния си пост във фейсбук:

Вчера в центъра на София беше извършен зрелищен арест. Ама наистина зрелищен. Кметът на “Младост” Десислава Иванчева бе държана права, с белезници на ръцете, повече от три часа върху платното на централен софийски булевард. Там, напълно случайно, имаше камери на кабеларката “Канал 3”. Още преди полицаите да намерят подкупа, неясно как се знаеше, че парите са 70 хиляди евро.
От друга страна, днес, по официална информация от прокуратурата, по ръцете на арестуваната Десислава Иванчева са намерени следи от мастилото на белязаните банкноти.
Всичко щеше да е прекрасно, ако хората задържали, може би подкупния кмет на “Младост”, бяха чисти като сълза от сърна.
Малко факти. Шефът на КПКОМПИ е Пламен Георгиев. Това е същият Пламен Георгиев, който е прокурор по делото за подслушването на покойния директор на Агенция “Митници” Ваньо Танов по казуса с покойния Мишо Бирата. Въпреки съмненията за намеса в работата на митниците, които тези разговори пораждат, записите са унищожени и дело няма. Както няма и разследване на прокурора Пламен Георгиев кое е лицето, което се обажда да нареди на шефа на митниците да не закача Мишо Бирата. А кой се обади – знаем всички.
А шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев, е същият онзи Гешев, прокурор по делото за източване на КТБ, който твърди, че Делян Пеевски не бил свързан с кредити от КТБ при положение, че според официалните документи майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е закупила пресгрупата „Монитор“ с кредит от КТБ.
Проблемът в тази ситуация е, че никой от участниците в нея не се ползва и с капка обществено доверие. И дори кметицата да е взела парите, едно гласче казва в главата на всеки нормален българин: “A, тези дето я хванаха, не са ли също престъпници?” Въобще цялата работа е много съмнителна.
Доверие в тези институции ще има тогава, когато освен кмета на “Младост” закопчеят с белезници и някой от калибъра на Пеевски.

Next Post

Спартак Вн падна в Тервел с 1-0

С гол в 49-ата минута “Септември” Тервел спечели срещу варненския “Спартак” в мач от 25-и кръг на Североизточната Трета лига. Спартаклии стояха добре на терена, но така и не съумяха да си тръгнат с точки от Тервел. Съставът на Спартак (4-2-3-1): Мирослав Марков – Александър Йовчев, Слави Сталев (53 – Тодор Маринчев), […]

Subscribe US Now