Слави ни припомни: Заради такива българи нас ни има!

Admin
Слави Трифонов сподели поредния си пост във фейсбук. Публикуваме го без корекции:
“На 20 юли 2012 г. на плаж край Синеморец Христо Стефанов и Петър Тодоров платиха с живота си, за да спасят две непознати давещи се деца – момиченце на 9 и момченце на 11 годинки. И ги спасиха – тези деца живеят, а Христо и Петър са мъртви. Това е такова събитие, което те удря като с чук. Затова аз и моите колеги поставихме на онзи плаж паметна плоча на двамата мъже, за да помним завинаги техния героизъм и тяхната саможертва.
На 25 юли 2015 г. в Албена телевизионният оператор Григор Кумитски също плати с живота си, за да спаси от удавяне 15-годишно руско момиче. Днес Григор Кумитски щеше да навърши 39 години. Но ако Григор Кумитски беше навършил 39 години, едно непознато момиче от Русия, дошло на море у нас, нямаше сега да навърши 18 години.
Изумително е, че има хора, които могат да жертват собствения си живот, за да спасят нечий чужд непознат живот. Не знам дали ще ги помним Христо Стефанов, Петър Тодоров и Григор Кумитски. Но трябва. Трябва да ги помним!
Заради такива човеци, заради такива българи, аз не
само казвам, аз знам, че има такъв народ.
И заради такива българи нас ни има!”
Next Post

Феновете на ЦСКА дариха средства за ремонт на зала по акробатика

Агитката на ЦСКА дари 500 лв за ремонт на залата по акробатика на “Червено знаме”. Припомняме, че прозорците на съоръжението бяха потрошени с камъни от неизвестни лица. За ремонт и възстановяване на тренировъчния процес са необходими 10 хиляди лева. Сумата, дарена от червените фенове, е събрана по време на дербито […]

Subscribe US Now