Специалната коледна традиция на принцеса Шарлийн

Като всички кралски семейства в Европа, и това на Монако публикува собствена картичка за Коледа, с която да поздрави поданиците, както и почитателите си. На нея виждаме семейството на принц Алберт и принцеса Шарлийн пред коледната елха.
Издържана в златисти тонове, снимката показва Шарлийн в златиста кадифена рокля, седнала на пейка редом до близнаците принц Жак и принцеса Габриела. За тях усмихнат стои изправен принц Алберт.
Картичката, публикувана в официалния профил на семейството, е само част от коледните традиции, които те ще спазят. Най-значима безспорно е Коледното парти по раздаване на подаръци – инициатива, започната през 50-те години на миналия век от родителите на Алберт принц Рение и принцеса Грейс.
Събитието се състои на Коледа в княжеския дворец в Монте Карло, където се събират около 600 деца на възраст от пет до 12 години. Докато се забавляват с горещ шоколад, лакомства, акробати, фокусници и циркови артисти, те получават и подаръци.
Принц Алберт и принцеса Шарлийн лично раздават подаръците на децата, като преди това служителите им внимателно са проучили всеки от 600-те малчугани, за да може той да получи най-подходящия подарък.
Когато за първи път организира Коледното парти, принцеса Грейс събира деца от социално слаби семейства, които не могат да си позволят подаръци. Тя винаги устройвала прожектиране на анимационен филм на Disney във времена, когато още няма телевизия и кина, пишат Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ролята, която Джордж Клуни не би изиграл (отново)

Всеки актьор има роли, с които се гордее много и би искал да бъде запомнен именно с тях. Но има и такива, за които съжалява, че се е съгласил да изиграе. Джордж Клуни също има една роля, която и до ден днешен не му дава мира. И това е тази на […]

Subscribe US Now