Световната федерация на туристическите градове поздрави Варна

Генералният секретар на Световната федерация на туристическите градове /WTCF/ Чен Донг изпрати официално поздравление до Варна по повод настъпващата Нова 2022 година. Община Варна е член на организацията от 2015 година и активна участва в събития, организирани от нея.

 

Генералният секретар на WTCF изразява увереност, че въпреки сътресенията, предизвикани от COVID-19, сътрудничеството и развитието ще продължат да бъдат определящите теми в света. “Следващите десет години ще бъдат важен период, през който световният туризъм ще премине от възстановяване след COVID към обновление и трансформация и в крайна сметка ще постигне просперитет и развитие. Въз основа на цялостен анализ на международната обстановка и тенденциите в развитието на туризма през следващото десетилетие WTCF стартира  Програмата за бъдещото развитие на световните туристически градове (2021—2030 г.) с 12 цели за устойчиво развитие, включително с насърчаване на сътрудничеството, координиране на контрола на пандемията и развитието на туризма, изграждане на интелигентни туристически градове, с цел осигуряване на интелектуална подкрепа за съживяване на глобалния туризъм. Благодаря за доброто сътрудничество, посрещнем 2022 г. с надежда”, пише Чен Донг до кмета на Варна Иван Портних.

Next Post

1050 двойки сключиха граждански брак във Варна през 2021 година

1050 двойки са сключили граждански брак във Варна през 2021 г, съобщиха от общинското дружество “Обреди” ЕООД-Варна. Най-младите, решили да минат под венчило, са 17-годишни, а най-възрастната двойка се е врекла във вярност в дом за стари хора. 100 млади семейства са предпочели традиционния и автентичен битов ритуал, който е […]