Палачинката на Хирошима, за която всички говорят

Г-7, групата на седемте, която включва Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, Канада и САЩ, не е международна организация, а неформален форум. На него не могат да се вземат правно обвързващи решения. Вместо това се постига съгласие по общи позиции и инициативи в различни области на политиката. Резултатите се записват в общи декларации от световните лидери.
В седмицата, в която Хирошима е домакин на Срещата на върха на Г-7, ресторантите в града представят местен специалитет с богат избор от пълнежи, за да задоволят и най-придирчивия вкус на чуждестранните си гости.  Хирошима е туристически център в западната част на Япония, а името му е завинаги записано в историята като първия град, който преди близо 78 години преживява ужаса на ядрената атака.
Днес обаче Хирошима е кипящ от енергия град, в който живеят над един милион души. Стотиците местни ресторанти пък са специализирани в окономияки – пикантна палачинка, чието име означава “сготвено по желание”.
Съставките на местното ястие обикновено включват нудели, зеле, тесто и месо, изпържени на гореща метална плоча, но за Г-7 местната ресторантьорска търговска група, измисля варианти, включващи любими храни от всяка нация.
Те включват както немско кисело зеле и канадска версия, напоена с кленов сироп, така и стил карбонара в чест на Италия. За американския вкус ще има месо за бургер, докато френската версия съдържа зеле, бобови кълнове, бекон, сирене, сос окономияки и пържено яйце – всичко това, увито в палачинка.
Някои местни жители обаче не са толкова сигурни в новите чуждестранни пълнежи, особено за британската версия с пържени сардини, гарнирани с картофен чипс в палачинка, отбелязват от Reuters.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Деми Мур така, както не сме я виждали досега

През годините сме виждали Деми Мур в какви ли не роли, но и за нея, както за всяка жена, най-важна е тази на майка. А благодарение на дъщеря си Румър, миналият месец актрисата бе “повишена” в баба. Скоро след раждането на първата си внучка Луета, Мур отпразнува един по-различен и […]

Subscribe US Now