Специалната роля на принц Джордж в коронацията на дядо му крал Чарлз

Точно един месец остава до коронацията на крал Чарлз Трети, която ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон. Официалните покани за събитието са със специален дизайн, който беше показан преди ден, като са общо 2 хиляди.
Което означава, че за тържествената церемония в британската столица ще пристигнат две хиляди официални гости. Пред всички тях заедно с дядо си ще премине и принц Джордж – деветгодишният син на принц Уилям и втори по ред за наследяване на трона.
Джордж ще изпълнява специална роля – той ще бъде един от четиримата почетни пажове на краля, които ще го придружават по време на цялата церемония. “Много се вълнуваме за ролята на Джордж в коронацията, това ще е един много специален момент”, коментира Бъкингамският дворец в официалното си изявление.
Ролята на почетен паж е специална в британската монархия – дава се от деца на благородници и има значение при официални случаи и специални церемонии, каквато ще е коронацията. Останалите трима пажа на Чарлз са синове на лордове.
Камила също ще се възползва от почетни пажове. Нейните ще внуците й от децата й от първия й брак с Том Паркър Боулс. Присъствието им е още един показател за това колко “модерна” ще е монархията на крал Чарлз.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тони Димитрова с болка пред БЛИЦ: Отчаяна съм, татко не е добре!

Тони Димитрова обикновено е усмихната от сцената, само че често зад усмивката е възможно да се крие голяма тъга, дори непреодолимо безсилие. В момента чаровната ни изпълнителка минава през такъв труден период в живота, за който нямаше да говори – така, както и досега, просто защото е човек, който изживява болките […]

Subscribe US Now