Най-скъпият трансфер в женския футбол е факт

В света на футбола трансферите за 50, 60 и повече милиона вече дори не са чак толкова впечатляващи. Просто защото се случват много по-често, отколкото преди 10 и повече години.
Високите заплати също не са нещо ново. Но в женския футбол ситуацията обаче е далеч по-различна. Нито заплатите са толкова високи, нито се дават толкова много пари за трансфери.
Но и това започва да се променя. От ESPN разбираме, че в света на женския футбол е поставен нов рекорден трансфер. Кeйра Уолш е преминала от състава на Манчестър Сити в този на Барселона за 350 000 паунда.
Сума, която е рекордна за женския футбол. Предишният рекорд се държеше от трансфера на Пернил Хардър, която през 2020 г. премина от Волфсбург в Челси за 250 000 паунда.
Твърди се, че Барселона са отправили две други оферти за 25-годишната футболистка, които обаче са били отхвърлени. Кeйра Уолш трябва да подсили халфовата линия на Барселона след сериозната контузия, която получи носителката на Златната топка Алексия Путелас.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мария пак прекали с парада на лукса, вижте какво кара и какво си позлати... СНИМКИ

Поп фолк звездата Мария брои 15 бона за регистрационни табели със златни номера на семейните автомобили. С придобивката се похвали самата тя. В профила си в Инстаграм певицата сподели снимка на семейния автопарк. Регистрационните табели и на двете коли нямаше как да останат незабелязани от последователите на звездата. Двата супер […]