Тежкото признане на Алкарас след загубата от Медведев

Турнирът US Open даде възможност на Новак Джокович да извоюва поредната победа от Големия шлем за този сезон, но не ни подари възможността да гледаме реванш между него и Карлос Алкарас, който му отмъкна трофея на Уимбълдън. А загубата от Даниил Медведев се оказа трудна за преглъщане от 20-годишния испанец.
След мача на полуфинала, от който си тръгна като губещ, тенисистът, на който се възлагат най-големи надежди в момента, коментира срещата и това, което смята, че е довело до неблагоприятния за него завършек. По думите на Алкарас, той е започнал мача повече от добре, но по едно време буквално си е загубил ума, както и контрола върху действията си. И това му изигра лоша шега.
Испанецът не крие, че по време на целия мач му е било наистина трудно да остане спокоен и да запази самообладание. По едно време дори бе на косъм да разбие ракетата си в земята. А след загубата оценява, че се нуждае от време да преосмисли случилото се и да го преодолее.
“Може би дни, може би седмици”, казва Карлос Алкарас и е категоричен, че ще си вземе поука, за да стане по-добър. Защото иска да е по-добър. И знае, че подобни мачове ти помагат да израснеш и да знаеш как да се справяш с различни ситуации, цитират го от Tennis Majors.
След загубата, която го лиши от възможността да се срещне отново с Новак Джокович на корта, Карлос Алкарас прави и признанието, че преди това е смятал, че е знаел как да намира правилните решения, когато мачът не върви в желаната от него посока. Но сега вече е на друго мнение. “Не съм достатъчно зрял, за да се справям с мачове като този. Затова имам още да уча”, признава си 20-годишният тенисист.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Фолкаджийката Неделина е първата изгонена от "Фермата", след като...

Фолкаджийката Неделина оцеля само една седмица във “Фермата”. Тунингованата певица приключи с риалитито след като обра отрицателния вот на съотборниците си от “Канатица”. “Дадох всичко от себе си и в обора, и в битките!”, обяви на раздяла участничката, която беше настъпена жестоко от крава при краткия си допир до селския […]

Subscribe US Now