Тя е на 53, баба е и e една от най-добрите танцьорки на пилон

Някои хора може да си помислят, че танците на пилон са само за млади жени, но една баба от Флорида доказва, че грешат. 53-годишната Кери Бърнет казва, че е в най-добрата си форма. И това е така, защото започва да танцува на пилон преди три години.
Тя не само е в разцвета на силите си, но в момента изкарва прехраната си, като учи другите на изкуството на танца на пилон. Кери разказва за трансформиращото си пътуване, заявявайки: “Беше толкова късно в живота, но за първи път се почувствах добре отвътре и отвън.” С непоколебима честност тя споделя дълбокото си чувство на удовлетворение, приписвайки новооткритото си щастие на обрат на съдбата.
“Имам чувството, че съдбата наистина постави това на пътя ми, не само за да възстановя тялото си, но и за да се освободя от негативността, която идва с него”, добавя тя, въплъщавайки дух на устойчивост и себеоткриване, който продължава да вдъхновява мнозина.
В откровен разказ за ранните си борби пред Bright Side, Кери разкрива мъчителната битка, която е водила срещу едно хранително разстройство. От крехка възраст тя таи мечти за танцова кариера – стремежи, които в крайна сметка са безмилостно смазани, когато ѝ казват, че не се вписва в стандартите за красота на обществото, докато посещава училище за сценични изкуства като млада.
Спомняйки си тези болезнени моменти, Кери разкрива: “Трябваше да прекарам деня си в трико и бях толкова наясно с теглото си, че всички винаги говореха за мен и това наистина започна да ми влияе.”
В отчаян опит да се съобрази с обществения натиск, Кери прибягва до крайни мерки, припомняйки си съвета, който получава тогава: просто да “яде зеле” и “пие вода”. Борейки се да се придържа към такъв строг режим, тя признава: “Опитах се да го направя, но умирах от глад, така че просто започнах да ям и ям.”
Нейният разказ служи като трогателно напомняне за дълбокото въздействие, което натискът върху образа на тялото може да има дори върху най-ярките таланти.
В забележителен обрат на събитията животът на Бърнет прави трансформиращ скок към по-добро след навлизането ѝ в света на фитнеса и танците на пилон – страст, която се оказва мощен катализатор за промяна. Възприемайки това нетрадиционно фитнес пътуване на 47-годишна възраст, Бърнет първоначално се колебае, от страх, че може би е твърде стара, за да се впусне в сферата на пол денса.
Въпреки това, въпреки опасенията си, Кери решава да бъде смела и на 50 г. посещава първия си клас по танци на пилон. Това, което открива там, е общност, която възприема разнообразието и празнува индивидуалността. Размишлявайки върху този ключов момент, тя разкрива: “Мислех си да посетя само един урок, но той беше толкова освежаващ и неосъждащ и с толкова много хора с различни размери на тялото, които изглеждаха и се чувстваха отлично, така че реших да продължа с уроците. Сега съм 53 и съм в най-силната си форма, в която някога съм била.”
Описвайки пол денса едновременно като “най-трудното” и “най-пристрастяващото” начинание, което някога е преследвала, ентусиазмът на Кери към тази форма на изкуство не знае граници. В неочакван обрат на събитията, тя не само усъвършенства уменията си, но и навлиза в състезателната арена на танците на пилон, противопоставяйки се на обществените норми и очаквания.
“След състезанията започнах да правя пол денс шоута и да давам уроци. Ако някой ми беше казал, че ще стигна дотук, когато започвах, щях да му се присмея, но сега това е моята кариера и имам възможност да пътувам по света, правейки това, което обичам”, сподели Кери с осезаемо вълнение. Чрез своето вдъхновяващо пътуване тя разбива стереотипите, доказвайки, че възрастта не е пречка за преследването на страстта и намирането на новооткрита сила – както физически, така и психически.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко сладка може да бъде Лени Клум

Всяка година за Хелоун Хайди Клум привлича вниманието върху себе си с епичните костюми, с които отбелязва празника. Но тази година нейното умалено копие – дъщеря ѝ Лени, също показа своята страст към традицията. И макар и да не се бе спряла на разточително облекло, какъвто обичайно е изборът на […]