Тихата и трудна битка на Линда Еванджелиста с рака

Ракът на гърдата е диагноза, която чуват все повече жени по цял свят – независимо от тяхната възраст, физическо и финансово състояние, както и дали са известни или не. Наскоро Сара Фъргюсън говори открито за своята битка със заболяването, а сега друга известна дама също призна, че се е срещнала с него очи в очи. И то не веднъж.
Линда Еванджелиста е от супермоделите на 90-те години. Виждали сме я стотици пъти както на кориците на модни списания, така и на подиума – винаги красива и безупречна. Преди години обаче остава обезобразена след козметични процедури, но събра смелост да говори пред Vogue за това как външната промяна е довела и до вътрешна трансформация.
Сега тя прави друго тежко признание пред Wall Street Journal – че е била дигностицирана с рак два пъти само в рамките на пет години. През 2018 г. на годишен профилактичен преглед Линда Еванджелиста разбира, че има рак на гърдата. Като част от лечението се подлага на двойна мастектомия. Тогава е изцяло положително настроена и убедена, че не този рак ще я убие.
Миналата година обаче отново й откриват бучка в гръдния кош. Веднага започва химио- и лъчетерапия, извършена й е и нова операция. Моделът казва, че сама е помолила своя онколог да “изкопае дупка” в гърдите й и да премахне тумора. Не е искала да е естетично, а успешно, за да не умре от рака.
Била е категорична, че ще направи всичко необходимо, за да се излекува и заради тази нейна увереност днес прогнозите на лекарите са добри. Не може обаче да каже, че болестта е преборена, защото туморните й маркери са много високи, а бъдещето й остава “несигурно”. Затова избира да се радва максимално на всеки един ден и да бъде благодарна за него.
“Знам, че съм с единия крак в гроба, но предпочитам да празнувам”, споделя още тя. А поводи за празнуване винаги се намират – като новата й книга Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel или просто това, че е жива. “Всичко друго е бонус”, категорична е Еванджелиста.
Линда Еванджелиста допълва, че до този момент много малко хора са знаели за нейната тиха, но тежка битка със заболяването. И това е било изцяло нейно решение. Знаела е, че един ден ще разкаже за това, през което е преминала, но не е искала да бъде докато още се бори с него. Най-вече за да избегне нездравия публичен интерес и това папараците да я преследват на всяка крачка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Пак панаири: Андреа нападна Меди и шефката му, сипе люти обиди

Във фолкгилдията не може да е скучно, поне ако говорим за интриги, подливане на вода и размяна на обиди. Този път в главните роли са Андреа и Меди, а това, което направи блондинката, е повече от скандално. Изпълнителката открито нападна колегата си и шефката на музикалната му компания Сашка Стоянова. В […]

Subscribe US Now