Точно 4 думи – отговорът на Чарлз III за лечението на рака

За разлика от Кейт Мидълтън, която изчака повече от месец, преди да съобщи за онкологичното си заболяване пред обществеността, крал Чарлз беше открит от самото начало. Още след поставената диагноза през февруари тази година той говори открито за нея.
А в началото на седмицата от Бъкингамския дворец съобщиха, че 75-годишният монарх се завръща към публичните си ангажименти. И съвсем неслучайно първият такъв е в онкологичния център към Университетската болница в Лондон.
Чарлз заедно със съпругата си Камила се срещнаха с лекари и пациенти в Macmillan Cancer Centre, като кралят не пропусна отново да отбележи важността от ранна диагностика на раковите заболявания.
Той поговори дълго с пациентите в отделението за химиотерапия. Именно там беше попитан как върви и собственото му лечение. “Добре съм. Много благодаря”, отвърна крал Чарлз, цитиран от Express.
Докторите му позволиха да се върне към обичайните си задължения, въпреки че все още не е преборил напълно болестта. Всъщност часове след посещението си в Университетската болница крал Чарлз отиде да направи поредната си процедура.
От 30 април кралят е патрон и на поредна организация за изследване и превенция на рака – Cancer Research UK. Сред останалите са Macmillan Cancer Support, Marie Curie Cancer Care и Breast Cancer Now.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Точно в 4 думи - отговорът на Чарлз III за лечението на рака

За разлика от Кейт Мидълтън, която изчака повече от месец, преди да съобщи за онкологичното си заболяване пред обществеността, крал Чарлз беше открит от самото начало. Още след поставената диагноза през февруари тази година той говори открито за нея. А в началото на седмицата от Бъкингамския дворец съобщиха, че 75-годишният […]

Subscribe US Now