Успехът им е в кръвта – какво знаем за по-малкия брат на Брад Пит

Благодарение на холивудската си кариер Брад Пит е един от най-известните мъже в света. Неговият по-малък брат – Дъг Пит, може и да не се занимава с актьорство, но това далеч не означава, че няма с какво да бъде популярен. Дори напротив.
56-годишният Дъг Пит е истински успешен мъж за пример. Той е предприемач и филантроп с богат житейски и професионален опит. Ето седем интересни факта за него, подбрани от Hello.
Основател на организации
През 1991 г. Дъг Пит основава благотворителната организация Care to Learn, която се фокусира върху предоставянето на основни ресурси на деца в бедни райони. Цел са борбата с глада и осигуряването на по-добри хигиена и здраве. Другата компания, на което е основател, е технологичната ServiceWorld Computer Center.
Отдаден съпруг и баща
Дъг Пит е женен за съпругата си Лиза Пит вече над тридесет години. Заедно имат три деца: Ландън, Сидни и Рейгън. Любопитно е и как е станало предложението за брак. Предприемачът се е възползвал, че е било Великден, като е скрил годежния пръстен в пластмасово яйце сред други шоколадови такива в обща кошница. По думите на съпругата му Лиза тайната на техния успешен и дългогодишен брак се крие във вярата им.
Въпросът, който винаги получава
През 2012 г. в интервю за Nova FM Дъг Пит издава, че въпросът, който винаги му задават, е свързан именно с брат му Брад. “Оценявам интереса, разбирам защо хората искат да питат за него, но знаете ли, отговарям на един и същ въпрос от 25 години”, допълва предприемачът. След това обяснява, че когато го питат това, той просто вече отговаря автоматично, без да се замисля.
Той е и фотожурналист
Освен всичко останало, с което се занимава, Дъг Пит е и фотожурналист. Негови кадри са публикувани и изложени в множество галерии. На World May Hear Awards Gala 2011 в Сейнт Пол, Минесота, той получава наградата за хуманитарно лидерство за подпомагането на фондацията в мисията ѝ за Танзания. Сред другите носители на наградата се нареждат президентът Бил Клинтън и актрисата Марли Матлин. Дъг Пит продава снимките си на събитието в полза на организацията.
Филантропска дейност
За друг хуманитарен проект през юли 2013 г. той се обединява с NFL. Целта е да бъдат събрани средства за различни инициативи за осигуряването на чиста вода в Африка. През 2016 г. е създаден и Waterboys.org – инициатива за осигуряването на вода за общностите в Източна Африка. Дъг Пит я стартира с подкрепата на Chris Long Foundation. Заедно със самия Крис Лонг използват връзките на играчи от NFL със състезатели и фенове, за да финансират проекти на Waterboys в Африка.
Посланик на добра воля
През април 2010 г. президентът на Танзания удостоява Дъг Пит с титлата “Посланик на добра воля за Обединена република Танзания”. Като посланик, той работи с неправителствени организации, фирми и религиозни организации, които искат да правят бизнес или да реализират хуманитарни партньорства в Танзания.
Инициатор на първото благотворително изкачване и спускане с колело по връх Килиманджаро
Дъг Дъг и WorldServe International осигуряват разрешение за спускането с планински колела по най-високия връх в Африка – Килиманджаро. Изкачването и спускането с колела отнема 7 дни на всички 18 участници, които се включват. Чрез благотворителното предизвикателство е осигурена чиста вода за над 150 000 танзанийци.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Любимите великденски кифлички на крал Чарлз

Великден в западния християнски свят отмина на 31 март. Крал Чарлз присъства на тържествената служба в Уиндзор и изглеждаше в добро настроение въпреки болестта си – вероятно магията на празника е отговорна за това. А може и да са традиционните великденски козуначени кифлички – любимо лакомство на Чарлз и роднините […]

Subscribe US Now