Новата Малка русалка и борбата й за равноправие

Новината за цветнокожа актриса, която да изиграе Ариел в предстоящия римейк на Disney на “Малката русалка”, първоначално беше посрещната с остри реакции. Хали Бейли, избрана да влезе в главната роля, наскоро разкри какво ѝ е помогнало да преодолее негативизма по това време.
“Искам малкото момиче в мен и малките момичета като мен, които гледат, да знаят, че са специални и че трябва да бъдат принцеси във всяко едно отношение”, заявява тя пред Variety. “Няма причина да не бъдат. Имах нужда от подобно уверение.”
Бейли връща лентата назад и се замисля как би се почувствала като по-малка, ако анимационната Ариел от класиката на Disney от 1998 г. е приличала на нея.
“По какъв начин щеше да ми подейства, как би променило увереността ми, вярата ми в мен”, коментира тя. “Нещата, които изглеждат толкова малки за всички останали, за нас са толкова големи.”
Успокоение и подкрепа тя получава от нейните баба и дядо. Двамата разказват на внучката си как са се справяли с расизма и дискриминацията през целия си живот.
“Беше вдъхновяващо и красиво да чуя техните насърчителни думи: Не осъзнаваш какво означава това за нас, за нашата общност, за всички малки цветнокожи момичета, които ще видят себе си в теб”, припомня си тя думите им.
Хали е втората чернокожа актриса, коронясана за принцеса на Disney. Тиана от “Принцесата и жабокът” е първата афро-американска принцеса на легендарната компания. Героинята в анимацията, която излезе през 2009 г., е озвучена от цветнокожата Аника Нони Роуз.
Премиерата на игралната версия на “Малката русалка” се очаква през следващото лято.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Полуголата Анелия яхна мощен джет на плажа и събра всички погледи с уменията си СНИМКИ 18+

Хитовата фолк звезда Анелия се наслаждава на макс на летните дни. В последните седмици се е позиционирала на родното Черноморие, където са предимно участията й по клубовете вечер.  През деня гледа да събира тен на плажа и да се забавлява. Оказа се, че едно от хобитата й е да кара […]