В памет на Maxi Jazz от Faithless

В навечерито на Коледа, празникът ни бе помрачен от новината за смъртта на вокалиста на Faithless – Maxi Jazz. Той си отиде на 65-годишна възраст, пишат от BBC.
Sister Bliss съобщи, че той е починал “мирно в съня си” в дома си в южен Лондон в петък вечерта. В изявление, споделено в неговия Instagram, се казва:
“Той беше човек, който промени живота ни по толкова много начини. Той придаде правилното значение и послание на нашата музика. Той беше и прекрасен човек, имащ време за всеки и мъдрост, която беше едновременно дълбока и достъпна. За нас беше чест и, разбира се, истинско удоволствие да работим с него. Той беше брилянтен текстописец, диджей, будист, с великолепно сценично присъствие, любител на колите, безкраен говорител, красив човек, морален компас и гений”.
Британската електронна банда, известна с хитовете си “Insomnia” и “God Is a DJ” издава първия си албум Reverence още през 1996 г. Групата има седем студийни албума, като последният, All Blessed, е от 2020 г. Faithless имат и редица сборни албуми и са хедлайнери на някои от най-големите световни фестивали, включително на Glastonbury през 2002 г. В памет на Maxi Jazz решихме да си припомним пет емблематични парчета на бандата, защото благодарение на музиката си, той ще живее в сърцата ни вечно.
Faithless – “One Step Too Far”
Парчето включва вокалите на сестрата на Роло Армстронг – Dido. “One Step Too Far” е издадена на 8 април 2002 г. като четвъртият и последен сингъл от третия студиен албум на Faithless – Outrospective (2001 г.). Песента достига номер шест в класацията за сингли в Обединеното кралство, номер четири в класацията на Dance Club Play в САЩ и номер 21 в класацията за сингли в Австралия.
Faithless – “Don’t Leave”
Част е от дебютния албум на Faithless, Reverence (1996 г.) и е издадена като трети сингъл през март 1996 г., достигайки номер 34 в класацията за сингли на Великобритания.
През 1997 г. “Don’t Leave” е включена в саундтрака на романтичната черна комедия от 1997 г. A Life Less Ordinary. Песента е преиздадена в леко ремиксирана форма и достига до номер 21 в класацията за сингли на Обединеното кралство, като същевременно се класира в Австралия, Холандия и Нова Зеландия.
Faithless – “Mass Destruction” 
“Mass Destruction” е първият сингъл от четвъртия албум на Faithless – No Roots (2004 г,). Издаден е на 31 май 2004 г. и достига седмо място в класацията за сингли в Обединеното кралство. В Австралия песента е класирана под номер 41 в класацията на Triple J’s Hottest 100 през 2004 г.
Faithless – “God Is A DJ”
Издадена е на 24 август 1998 г. като водещ сингъл от втория им студиен албум, Sunday 8PM (1998 г.). Достига номер шест в Обединеното кралство и номер едно в класацията на US Billboard Hot Dance Club Play през септември 1998 г.
Faithless печелят Brit Awards за най-добър британски изпълнител през 1999 г. за работата си по песента. Billboard твърдят в статия в началото на 1999 г., че много хора, занимаващи се с денс музика смятат, че “God Is a DJ” е трябвало да бъде номиниран за награда Грами за най-добър запис на 1998 г. Песента отново влиза в британската класация през 2005 г. след издаването на Forever Faithless и достигна номер 66.
Faithless – “Insomnia”
Едва ли има човек, който да не е слушал “Insomnia”. Издаден като втори сингъл на групата, той се превръща в един от най-успешните им. Първоначално излиза през 1995 г. и достига номер 27 в UK Singles Chart, като в процеса оглавява UK Dance Chart. Когато е преиздадена през октомври 1996 г., песента достига нов връх – трето място в Обединеното кралство и оглавява класациите на Финландия, Норвегия и Швейцария, както и американските и канадските музикални класации. Включен е и в дебютния албум на Faithless от 1996 г., Reverence.
“Insomnia” е избран от читателите на Mixmag за петия най-добър денс запис на всички времена през 2013 г. Той е и двойно платинено сертифициран от Британската фонографска индустрия (BPI) през 2019 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Огромно щастие за Поля и Митко от "Един за друг" навръх Коледа СНИМКА

Огромно щастие връхлетя една от най-любимите двойки в последния сезон на “Един за друг” – Поля и Митко. Навръх Коледа те станаха родители за първи път. Двамата успяха да спечелят мигновено сърцата на зрителите с топлите си отношения. И докато двойки от формата се разделиха, Поля и Митко си купиха мечтания […]