Важното събитие, което Уилям пропусна “по лични причини”

През януари 2023 г. почина крал Константинос – последният гръцки монарх, който живееше в изгнание от 1974 г. Близките му родови връзки с голяма част от европейските монархии стана причина техни представители да се съберат във Великобритания днес, 27 февруари.
В параклиса Сейнт Джордж в Уиндзор беше отслужена възпоменателна служба за покойния Константин, като за своеобразен неин домакин служеше кралицата-консорт Камила. Крал Чарлз не присъстваше заради заболяването се.
Изненадващо на службата не дойде и принц Уилям, като от двореца Кенсингтън се извиниха с “лични причини”. Не се уточнява какви са те, но не са свързани със здравословното състояние на съпругата му Кейт, която през януари претърпя коремна операция.
Затова пък на службата от британското кралско семейство присъстваха сестрата на краля принцеса Ан и съпругът й Тим Лорънс, принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън, както и дъщеря им принцеса Беатрис с мъжа си Едоардо Мапели Моци.
Европейските монархии бяха представени от крал Фелипе и кралица Летисия от Испания, както и родителите му крал Хуан-Карлос и кралица София, която е сестра на Константинос. Датската принцеса Бенедикте, която е сестра на вдовицата на Константинос Ан-Мари, пък представляваше датското кралско семейство.
Децата на Константинос и Ан-Мари също бяха на службата, предвождани от престолонаследника в изгнание принц Павлос и съпругата му Мари-Шантал. На службата присъстваха и други благородници от различни европейски родове, пишат Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как крал Чарлз почете Джордж Майкъл

Лимитираните колекции на Кралския монетен двор винаги са се радвали на интерес и са имали колекционерска стойност. Последно с монети бяха почетени героите от поредицата за Хари Потър, няколко вида динозаври, Дж. Р.Р. Толкин, Китайската нова година и герои от “Междузвездни войни”. Една от последните монети, които бяха изсечени във […]

Subscribe US Now