Как крал Чарлз почете Джордж Майкъл

Лимитираните колекции на Кралския монетен двор винаги са се радвали на интерес и са имали колекционерска стойност. Последно с монети бяха почетени героите от поредицата за Хари Потър, няколко вида динозаври, Дж. Р.Р. Толкин, Китайската нова година и герои от “Междузвездни войни”.
Една от последните монети, които бяха изсечени във Великобритания, са в чест на Джордж Майкъл. Покойната поп икона получи в своя чест няколко различни дизайна, като на всички е изобразен с характерната си прическа, набола брада, слънчеви очила и обица с кръст.
“Исках детайлен портрет, който да улавя харизматичното му излъчване – бях убедена, че ще включа слънчевите очила”, казва дизайнерката на монетите Сандра Деиана.
Самият крал Чарлз е дал одобрението си за колекцията монети, както може да се види в протоколите от последната среща на личния му съвет. 
Новината за монетите с Джордж Майкъл се прие отчасти с изненада – изпълнителят на “Freedom” беше личен приятел на принцеса Даяна, първата съпруга на Чарлз. Това обаче не е повлияло на решението на краля.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато и самият крал Чарлз отдава почести

Лимитираните колекции на Кралския монетен двор винаги са се радвали на интерес и са имали колекционерска стойност. Последно с монети бяха почетени героите от поредицата за Хари Потър, няколко вида динозаври, Дж. Р.Р. Толкин, Китайската нова година и герои от “Междузвездни войни”. Една от последните монети, които бяха изсечени във […]

Subscribe US Now