Заблудите за заболяването на Брус Уилис – какво призова съпругата му

Откакто през 2022 г. стана ясно, че Брус Уилис е диагностициран с фронтотемпорална деменция, съпругата му Ема Хеминг е отдадена изцяло на грижи за него, както и на осведомяване за неврокогнитивното заболяване. Наред с това тя е начело и на уелнес компанията Make Time, чиято цел е да информира за важността на здравето на мозъка, особено за жените.
В скорошно интервю за People Ема Хеминг споделя, че чрез работата си с компанията, а и като болногледач на съпруга си, самата тя намира утеха в споделеното преживяване.
“Мога да разчитам на тази нова общност, в която се озовах, така че да даваш на хора, които се грижат като партньори, е изключително значимо”, допълва тя.
Освен в интервюта, съпругата на Брус Уилис споделя повече за неговото заболяване и актуално състояние и в социалните мрежи. В последното видео, което е качила в Instagram профила си, тя държи да изясни нещо, което напоследък ѝ е направило доста отрицателно впечатление.
По думите на Ема Хеминг погрешното медийно отразяване на неврокогнитивните заболявания се отразява пряко на семействата, включително и на нейното собствено. Самата тя издава, че ѝ се е случвало да попада на гръмки заглавия, които нарочно привличат внимание, и дава пример с такова, в което се твърди, че в съпруга ѝ Брус Уилис “не е останала повече радост”.
“Мога просто да кажа, че това е далеч от истината… Недейте да плашите хората и да ги карате да си мислят, че след като получат диагноза за някакво неврокогнитивно заболяване, това е всичко. Приключи се”, казва съпругата на актьора.
По-нататък в клипа тя държи да уточни, че въпреки скръбта и тъгата, животът продължава с нова глава, “изпълнена с любов, радост и щастие”.
В описанието към видеото си Ема Хеминг също призовава за повече внимание относно това как се отразяват информация и истории за хора, страдащи от деменция.
“Моят опит показва, че две неща могат да бъдат верни и да съществуват едновременно. Скръб и дълбока любов. Тъга и дълбока връзка. Травма и устойчивост. Трябваше да отклоня от пътя си, за да стигна до тук, но в крайна сметка животът наистина започна да намира смисъл, а аз почувствах, че имам цел. Има толкова много красота и душевност в тази история”, пише съпругата на Брус Уилис.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сбъднатата мечта на Джорджина

Свикнали сме да виждаме Джорджина Родиргес най-често във ВИП ложата на поредния мач на своя любим Кристиано Роналдо. Или пък по бански на някоя яхта по време на слънчева почивка. Но освен да подкрепя футболиста и да се грижи за децата им, тя намира време и за своята собствена кариера като модел. Няма нужда […]

Subscribe US Now