Защо да не зареждаме телефона си с поставен калъф

В днешно време смарфоните са почти постоянно в ръцете ни и окупират голяма част от свободното ни време. И едва ли има как да е иначе – животът ни вече е твърде зависим от технологиите.
Но колкото повече използваме мобилните си устройства, толкова по-бързо се изтощават батериите им. Тогава ги зареждаме, за предпочитане без да ги оставяме цяла нощ, включени в контакта.
От Ifl Science пък разбираме, че има и нещо друго, с което трябва да се съобразим при зареждането на телефона – и това е калъфа, който го предпазва. Оказва се, че изобщо не е добра идея да зареждаме телефона с поставен калъф.
Казано накратко – причината е в топлината. Защото батериите на телефона изобщо не я харесват. Повечето смартфони се захранват от литиево-йонни батерии, които се развалят с времето, без значение колко внимателни сме при зареждането.
Все пак обаче не е препоръчително да оставяме телефона да се зарежда за твърде дълго време или пък да допускаме зарядът му да пада до 1%, тъй като по този начин съкращаваме живота на батерията. Въпреки това, един от най-сигурните начини да “убием” батерията, е като я оставим да прегрее.
На сайта за поддръжка на Apple например има предупреждение, че използването на устройство с iOS или iPadOS при много топли условия може трайно да съкрати живота на батерията. Затова не бива да оставяме устройствата си в паркирана кола, тъй като температурата в нея може да стане опасно висока. Всъщност всяка температура под 0ºС и над 35ºC излага телефона ни на рискови условия.
А причината да не зареждаме устройствата си с поставен калъф е нагряването на батерията, което може да се увеличи, когато те са “сгушени” в калъф. Ако забележим, че телефонът ни е значително по-топъл след зареждане, това може да е знак, че се нагорещява, и така батерията се уврежда. Така че, за да не съкращаваме живота на батерията преждевременно, добре е да дадем малко въздух на телефона си, когато го зареждаме.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Андреа се срина, Кубрат показа дъщеря си и... ПЪРВА СНИМКА

Андреа не е на себе си, след като бившият й любим Кубрат Пулев показа дъщеря си. Фолкпевицата със сигурност не е очаквала такъв удар, въпреки че е наясно, че той вече е баща. Тези дни топ боксьорът ни кръсти вече 2-годишната си дъщеричка Христина в Бачковския манастир и ведната се похвали […]

Subscribe US Now