Защо Дж. К. Роулинг получи нова заплаха за живота си

Дж. К. Роулинг, авторката на “Хари Потър”, поредицата с най-продаваните романи в цял свят, и преди си е навличала неприятности заради неодобрителните си изказвания за LGBTQ общността. Категоричността ѝ в убежденията относно половете ядосват хората и най-вече трансактивистите. Друг обаче, оказва се, е поводът тя да получи нова заплаха за живота си.
След нападението на писателя Салман Рушди, който само преди дни беше намушкан с нож около 15 пъти на конференция в Ню Йорк, където се очакваше да изнесе лекция за свободата на словото, Роулинг пише пост.
“Ужасяващи новини. В момента се чувствам много зле. Дано се оправи”, споделя тя в Twitter профила си. Осъждането на нападението и израза на ужаса на Роулинг от опита за убийство на колегата ѝ Рушди не всеки обаче посреща добре.
Всъщност един конкретен човек действително я заплашва в коментарите на поста ѝ.
“Не се притеснявайте, вие сте следващата”, пише Меер Асиф Азиз. Той описва себе си в Twitter като “студент, социален активист, политически активист и активист-изследовател”.
Реакцията на Роулинг обаче е хладнокръвна. Тя публично поисква Twitter да се намеси, но въпреки това, меко казано агресивният коментар на Рушди, не е премахнат.
Полицията обаче вече разследва случая, както писателката потвърди и благодари на всички свои фенове, които са я подкрепили с мили съобщения, пише Deadline.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тези култови герои се завръщат във "Фермата"! Шоуто стартира на 3 септември СНИМКИ

След месеци на напрегнато очакване стартовата дата на „Фермата“ вече е ясна. Осмият сезон на най-градивното и позитивно риалити се завръща на 3 септември в ефира на bTV с безкомпромисен подбор на участниците. Под мотото „Мостът на времето“ предаването ще събере победители от предишни издания, оставили дълбока следа в сърцата […]

Subscribe US Now