Защо хората нападат Дуейн Джонсън и Опра

Последните месеци са изпълнени с новини за бедствия в различни точки на света. Като наводнения или пожари, унищожаващи не само природата, но и домовете на хиляди хора.
През месец август огромни пожари засегнаха жителите на Хавайския остров Мауи и доведоха до смъртта на над 115 души. За да се опитат да помогнат на хората, Дуейн Джонсън и Опра Уинфри създадоха фонд – People’s Fund of Maui, за набиране на средства за пострадалите.
В края на миналия месец двамата публикуваха видео в профилите си в социалните мрежи, за да обявят инициативата и призоват всички да дарят пари за пострадалите от пожарите в Мауи. Добра и благородна инициатива, която обаче събуди гнева на голяма част от последователите им.
В социалните мрежи много хора обвиниха Дуейн Джонсън и Опра, че искат пари от хората, а самите те не допринасят със средства. Като ги опраделят като стиснати милиардери. “Математиката не излиза. Вие буквално имате толкова много пари… Можете да ги дарите и да си ги върнете в рамките на една година”, казва един от най-харесваните коментарите, пише Insider.
“Подкрепям Мауи и каузата. Но защо искате от нас, обикновените хора, които живеем от заплата до заплата. Борим се да сложим храна на масата си. На нас кой ни помага”, пък гласи друг от най-харесваните коментари.
Според Forbes, състоянието на Опра Уинфри се оценява на 2.5 милиарда долара, като тя има около 13 имота на Хаваиските острови. Докато при Дуейн Джонсън говорим за състояние в рамките на 270 милиона долара.

Без да влиза в отбранителна позиция, Скалата публикува видео, на което се вижда, че е на място, засегнато от пожарите и дава разяснения за това как всички пари ще отидат директно при пострадалите. Под поста Дуейн Джонсън пише, че лично той е дарил 5 милиона долара за каузата, слагайки край на недоволствата на хората.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Българският Кен хвърли бомба в "Игри на волята": Деси Слава ми беше първата и...

Тазгодишният сезон на “Игри на волята” май ще предложи доста любопитни участници, които явно са готови на всичко, само и само да задържат за по-дълго вниманието върху себе си.  Такъв е май случая с Благомир Мастагарков, който се представя като бивш футболист и настоящ модел. Още в първите епизоди от […]

Subscribe US Now