Защо Килиан Мбапе няма да може да носи тази маска на Евро 2024

Преди няколко дни Килиан Мбапе счупи носа си в края на първия мач на Франция на Евро 2024 срещу Австрия.
Тази неприятна контузия постави под въпрос участието на футболиста до края на груповата фаза на турнира. Някои твърдения сочеха, че капитанът на Франция ще пропусне оставащите два мача на тима си.
Но изглежда, че Килиан Мбапе е готов на всичко, за да помогне на отбора, защото вече се върна към тренировъчния процес. Все още не е ясно дали ще вземе участие в днешния мач на Франция срещу Нидерландия, но вероятността да играе срещу Полша другата седмицата изглежда все по-голяма.
Още в часовете след счупването на носа беше ясно, че ако ще играе отново на Евро 2024, Мбапе ще трябва да носи специална маска. На въпросната тренировка футболистът излезе на терена с ефектна маска в цветовете на флага на Франция.
И много хора сметнаха, че именно с тази маска Килиан Мбапе ще играе. Е, оказва се, че това няма как да се случи. Самата маска като дизайн и форма може да бъде същата, но със сигурност няма да бъде в тези цветове.
Според ESPN и talkSPORT, правилника на UEFA гласи, че всякакъв тип медицинска екипировка и аксесоари, носене по време на мачове, трябва да бъдат едноцветни и без каквито и да било идентификации на отбора или производителя ѝ.
Това означава, че Килиан Мбапе няма как да носи точно тази маска, когато се завърне в игра. Освен разбира се, ако за него не бъде направено изключение от правилника. 
Колкото до мача на Франция с Нидерландия тази вече, източник на ESPN твърди, че Килиан Мбапе ще попадне в групата, но ще бъде оставен на резервната скамейка. Определят се като малки шансовете да вземе участие в този мач въобще, а като по-вероятни да играе срещу Полша следващата седмица.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

"Все едно сме добитък" - как туристите определят най-пренаселената атракция в Европа

Свръхтуризмът се превръща във все по-сериозен проблем в Европа, както и на други места по света. Евтините полети и “наваксването” след затварянето по време на пандемията изиграха своята роля за това. Доста дестинации започнаха да въвеждат мерки, за да се борят с него. Други страдат мълчаливо, а туристите правят всичко […]

Subscribe US Now