Защо кралското семейство пътува с банки кръв в багажа

Безкрайни са правилата за етикета, официалния протокол и персоналните прищевки на членовете на кралските семейства. Крал Чарлз например винаги пътува със специална чаша и малко алкохол.
Оказва се обаче, че основните членове на британското кралско семейство носят още нещо необичайно по време на пътуванията си – банки кръв. “Трябва да са сигурни, че са подсигурени при всяка случайност. Затова на самолета има банки кръв – да, в случай, че се наложи кръвопреливане”, разкрива бившият кралски секретар Даяна Дики Арбитър.
Той пояснява, че никога не може да си сигурен, че ще се намери точно кръвната група, която ти е нужна, ако това се наложи. Затова кралските особи трябва да са подсигурени. Арбитър работи за Чарлз от 1988 г. до 2000 г., а разкритието му е пред подкаста на списание Hello.
Банките са поредното “странно” нещо, което кралските особи носят на път. Кралският репортер на Telegraph разкрива, че Елизабет Втора винаги е пътувала с доктор с обемно куфарче, което е съдържало и мобилен дефибрилатор.
Друг задължителен артикул в багажа на членовете на британското кралско семейство е траурен костюм. Правилото влиза в протокола още през 1952 г., когато Елизабет се прибира в Англия заради смъртта на баща си и трябва да слезе в черно от самолета. Тя изчаква на борда, докато приближените й донесат траурна рокля – епизод, който видяхме в сериала The Crown.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Азис скочи срещу Деси Слава, нарече я предателка СНИМКА

Азис изригна срещу Деси Слава, като я обяви за предателка. Отношенията им от едно време са на приливи и отливи, а Краля на фолка не търпи някой да не му ходи по свирката. Повод за лаконичното му изказване бе новият дует на приятелката му със сръбския певец Емир Джулович, който […]