Защо Новак Джокович остана без треньор

Преди повече от седмица Новак Джокович изненада всичките с фенове с новината, че се разделя с треньора си Горан Иванишевич, с когото работеха заедно от шест години.
Слабите резултатите на сърбина от началото на годината са вероятната причина за раздялата, но реално Джокович така и не даде обяснение за решението си. И така всички се питат каква е причината Новак Джокович да остане без треньор още в началото на сезона.
Иванишевич обаче реши да хвърли малко повече светлина над случващото се и отношенията им. В интервю за Sport Klub бившият треньор на Новак Джокович казва, че за него е голяма чест и отговорност, че е наставлявал най-добрия по думите му тенисист в историята.
Горан Иванишевич казва, че тези шест години са били доста турбулентни заради всичко, което се е случвало. От контузията на Новак по време на US Open през 2019 г. до цялата история с пандемията и отказът му да се ваксинира, който застраши кариерата му.
“Но той е институция, Новак Джокович е най-великият тенисист на всички времена, всъщност един от най-великите спортисти на всички времена”, казва още Иванишевич по адрес на Новак Джокович.
Колкото до раздялата, хърватинът казва, че няма такова нещо като истинска причина за нея. “Една от причините наистина е усещането за насищане/умора, това наистина бяха трудни и интензивни пет години.”
Горан Иванишевич казва, че всички последвали драми около коронавируса са допринесли за тази умора. “Така че, да, достигнахме определено ниво на насищане, както обичам да казвам: “умора на материала”, точно както една кола има нужда от редовно обслужване и настройка, общо взето аз се уморих от него, той се умори от мен.”

Иванишевич споделя, че е започнал да усеща, че вече няма как и с какво да помогне на Новак Джокович в спортен план. Той признава, че е започнал да усеща всички тези неща, за които говори още през миналата година по време на турнирите в Америка. 
Загубата от Карлос Алкарас на финала на Уимбълдън също е била много разочароваща и за двамата. Отношенията между Новак Джокович и Горан Иванишевич обаче никога не са били лоши. Нещо, което феновете си мислят заради бурните реакции на тенисиста по време на мачовете му към хърватина.
“Неговото общуване, за което говорихме вече сто пъти, на корта по време на мач – всичко беше позволено. Това дори не ме притесняваше, неговите викове, половината от тях дори не можех да чуя, имам предвид, че това са големи кортове, има много шум…”
За да докаже, че между тях няма лоши чувства, Горан Иванишевич пожелава на Новак Джокович да спечели златен медал от предстоящата Олимпиада в Париж и дори още повече завоювани титли от Големия шлем, пише Tennis Majors.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Владимир Карамазов

Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now