Защо Оксана Чусовитина ще пропусне Олимпиада за първи път от 30 години

Летните Олимпийски игри в Париж наближават и след два месеца всички фенове на спорта ще пируват, защото най-добрите атлети ще покажат на какво са способни.
Това е повод за радост, разбира се, но не и за Оксана Чусовитина. Легендарната гимнастичка от Узбекистан, която този юни ще навърши 49 години, ще пропусне Олимпийските игри.
А това ще се случи за първи път от повече от 30 години. Чусовитина се състезава на Летните Олимпийските игри от 1992 г., когато за първи път записва участие на тях.
Очакванията бяха това лято тя да запише своето девето поредно участие на Олимпиада, с което да се изравни с рекордьорката в това отношение Нино Салуквадзе. Оксана Чусовитина обаче няма да участва заради контузия, която я спря от участие в Asian Gymnastic Championships. 
Именно този турнир Чусовитина трябваше да спечели, за да си осигури място на Летните Олимпйски игри в Париж. Но докато е тренирала за него се е контузила. Макар да има цели осем поредни участия на летни Олимпиади, Оксана Чусовитина има едва два спечелени медала, пише CNN.
Тя спечели злато в отборната надпревара през 1992 г. и сребърен медал от игрите в Пекин през 2008 г. Тепърва предстои да разберем дали тази контузия ще сложи край на кариерата на 48-годишната Оксана Чусовитина.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Без Кейт Мидълтън до края на годината - има ли шанс все пак да я видим скоро

Традиционната коледна служба в Сандрингам в края на миналата година бе последният официален ангажимент на Кейт Мидълтън. Три месеца по късно, в края на март, разбрахме и причината за това изненадващо изчезване. А сега, след още два месеца, е все така неясно колко точно дълго ще продължи то. От кралския двор неведнъж […]

Subscribe US Now