Защо Петък 13 е много хубав ден

Петък 13 е. Фаталистите смятат, че това е един от най-лошите дни в годината, в които човек трябва да бъде много внимателен, да бяга от черните котки като дявол от тамян, да не тръгва на път, да не се подстригва, да не си реже ноктите, да не минава под стълба, и всякакви други подобни суеверия.
Някои хора отказват да се качат в автомобил, да се возят в асансьор, особено до 13 етаж, и изобщо спират с ежедневните си задължения. Ако и вие сте един от тези, които се страхуват от петък 13, значи страдате от парасаведекатриафобия (paraskavedekatriaphobia).
Ако не желаете да имате каквато и да е фобия и искате да се избавите от безпокойството, което евентуално ви е налегнало, хубаво е да знаете, че днес самолетните билети са много евтини.
Ако все пак не сте чак такъв смелчага и не ви се иска да летите в облаците, защото си спомняте за катастрофата с чилийски самолет, която става в Андите именно на петък 13, има какво да правите. 
След всеки петък 13, идва събота 14, което може да означава само едно – уикендът е тук!
Наспете се хубаво и разгледайте програмата за вечерта,  защото точно тази вечер всеки уважаващ себе си клуб прави специални партита, които предлагат яка музика и още куп интересни неща.
Има държави по света, в които пазарът на имоти на петък 13 е изключително слаб и вие бихте могли да спазарите голяма покупка, на много добра цена.
Оказва се, че същото е със сватбите. Във Великобритания например може да направите резервация на петък 13, която да е в пъти по-евтина от средната цена за друг ден от седмицата.
И нещо любопитно, което е далече от разпятия, светкавици и катастрофи. Знакът на Холивуд е бил открит в петък – 13 юли 1923 г. Тогава той е бил HOLLYWOODLAND и е построен, за да рекламира жилищното строителство в района.
Надписът впоследствие се превръща в една от най-големите туристически атракции в света и символ на американското кино.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now