Защо всички нападат новата Мис Германия

Тази година конкурсите за красота се оказват едни от най-обсъжданите събития през годината, около които се вдига доста шум. След като 20-годишната Ив Жил стана Мис Франция 2024 г., конкурсът завърши със странен спор, породен от факта, че новата Мис Франция е с… къса коса. Имаше и сериозни нападки срещу Мис Япония – Каролина Шиино, която е родом от Украйна. Дори се стигна дотам, че те се отказа от короната си. Сега идва ред и на Германия.
Пореден онлайн скандал избухна около 39-годишната архитектка Апаме Шьонауер, която спечели конкурса Мис Германия 2024.
Факт е, че тази година организаторите направиха промени в регламента на състезанието, като премахнаха възрастовата граница – преди участничките трябваше да са на възраст под 39 години, а сега най-възрастната от тях е 42-годишната Миньон Коволлик.
Журито на германския конкурс обяви победителя сред десетте финалисти, които претендираха да представят страната на световно ниво. Това се съобщава в Instagram и сайта на Мис Германия. И тъй като Апаме Шьонауер е от Иран, нейната основна мисия е да помага на мигрантите да се интегрират в обществото, което изглежда е оказало влияение в избора на съдиите.
Заради произхода, възрастта и външния вид на жената обаче, поддръжниците на конкурса бяха сериозно възмутени. Повечето хора в социалните мрежи я наричат грозна и й предричат, че ще завърши последна на Мис Свят.
“На моята улица живеят поне 5-10 по-красиви жени”, пише един, а друг допълва: “Надявам се следващата Мис Германия да бъде спечелена от чернокож.” “Толкова ли не можаха да изберат някоя друга, която, първо, да е германка и, второ, да не е чак такъв крокодил.”
Някои интернет потребители обаче се изказаха в нейна защита: “И аз бях объркана в началото. Но да си “мис…” означава повече от външен вид. Тя говори много добър немски, тя е усмихната и умна”, пише една жена.
“Поздравления… Вие сте чудесен пример как се постига успех с усърдие и труд. Произходът ви трябва да е от второстепенно значение”, пише друга.
Много германци са разстроени от факта, че млади 18-годишни момичета без опит е трябвало да се състезават с жени над 39, които имат деца и много повече опит.
Що се отнася до новата Мис Германия, Апаме Шьонауер идва от Иран в Германия на 6-годишна възраст. Първите години са трудни за нея поради опитите й да се “впише” в обществото, но и да не забравя корените си. Заради опита си тя решава да работи с жени мигранти, които в Германия са над 11 милиона. Шьонауер планира да насърчи младите жени да се борят за своите права, което тя самата успява да направи. В момента работи като архитект и има две деца, пише Obozrevatel.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как Ел Макферсън е толкова секси и на 59

Ел Макферсън е един от емблематичните модели от близкото минало, а само след няколко седмици австралийката ще навърши 60 години. Годините обаче не ѝ личат, както се казва разговорно, защото Макферсън успява да се поддържа в страхотна форма. От нейно гостуване в подкаста Style DNA разбираме и малко повече за нещата, […]

Subscribe US Now