Здравословните проблеми на една принцеса

Най-обсъжданият член на кралското семейство на Норвегия дори не е сред официално работещите – това е принцеса Марта-Луизе, която тази година ще сключи брак с доста спорната фигура на американец, обявил се за шаман.
За сметка на това семейството на брат й принц Хаакон, който е и престолонаследник, рядко влиза в новините. А когато това стане, не е по много приятен повод. Като сега например – съпругата на Хаакон отново има здравословни проблеми.
50-годишната принцеса Мете-Марит беше диагностицирана с хронична белодробна фиброза през 2018 г. Оттогава задълженията й към двора са силно ограничени, за да може тя да пази здравето си.
Въпреки това явно то се е влошило, защото Мете-Марит не успя да присъства на Златния юбилей на шведския крал Карл Густав – едно от най-големите събития за годината в календара на всички скандинавски монархии.
“Принцесата ще продължи да има намалена активност и няма планирана официална програма тази седмица или по време на есенните ваканции”, се казва в официалното съобщение на норвежкия кралски двор до изданието Dagbladet.
Явно състоянието на Мете-Марит не се подобрява, въпреки че тя е настроена оптимистично. “Въпреки че подобна диагноза ще ограничи някои аспекти в живота ми, съм доволна, че болестта беше открита толкова рано”, казва принцесата в предишно интервю.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Любимци от "Фермата" с двоен празник, направиха погача на бебето и... СНИМКА

Риалити двойката от “Фермата”5 Димитър Калайджиев и Красимира Цочева направи погача на сина си Владимир и не скри щастливите моменти от социалните мрежи. Както е известно момомченцето се роди на 22 август, навръх рождения ден на баща си и направи така, че оттук нататък семейството да има двоен празник на този […]