Жената, която осъди Робърт де Ниро

В началото на месеца бе подновено делото между компанията на Робърт де Ниро Canal Productions и Греъм Чейс Робинсън, която е била както асистентка на актьора, така и вицепрезидент във фирмата.
След като още преди години жената подаде оставка, де Ниро реши да я съди заради това, че се е възползвала от положението си за лични облаги. Два месеца по-късно обаче самата тя заведе насрещно дело, в което обвинява актьора в полова дискриминация. По думите ѝ той я е обиждал и е изисквал от нея да върши неща, които не влизат в длъжностната ѝ характеристика.
Когато Робърт де Ниро се яви в съда преди по-малко от две седмици, нарече случая “глупост” и “абсурд”. Той бе директно попитан дали е дискриминирал бившата си асистентка и я е карал да прави унизителни неща, като да го чеше по гърба, но вместо да отговори, се обърна към нея и ѝ каза да се засрами.
В съдебната драма въвлечена се оказа и Тифани Чен, приятелката на актьора. Тя свидетелства, че когато е срещнала Робинсън за първи път, си е помислила, че “нещо много сериозно не е наред с нея”. По думите ѝ асистентката дори си е позволявала да върши къщна работа без разрешение. “Тя се отнасяше много ревниво и териториално”, допълва Тифани Чен.
Стигнало се дотам приятелката на де Ниро да иска освобождаването на Робинсън, която пък първоначално не е искала да напусне работата си. В крайна сметка жената вече не работи за актьора и дори спечели делото за полова дискриминация срещу компанията му Canal Productions.
Нюйоркско жури е присъдило на Греъм Чейс Робинсън да ѝ бъдат изплатени 1.26 милиона долара, като в същото време е и отхвърлило насрещния иск на актьора, който твърди, че тя се е възползвала от положението си, пише Hollywood Reporter.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Преслава пусна собствена марка червила ВИДЕО

Фолк звездата Преслава предприе много сериозна крачка, насочена в ново бизнес начинание, което няма нищо общо с пеенето. Любимата звезда на България успя да опази тайната си до последно и да изненада всички с решението си.  Изпълнителката на хита “Водка с утеха” навлиза сериозно с бизнеса със своя марка червила, […]

Subscribe US Now