Жената с най-дългите крака в света

Екатерина Лисина е рускиня, която игра за руския национален отбор по баскетбол и спечели бронз на Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин. След като напусна спорта, тя стана професионален модел.
Има обаче още едно интересно умение, което притежава: “Мога да ходя много по-бързо от другите хора.” Причината – забележително дългите ѝ крака.
Толкова, че през 2020 г. Световните рекорди на Гинес потвърдиха, че Екатерина Лисина има най-дългите крака в света.
А те са наистина безпрецедентно дълги – 132.8 см за левия крак и 132.2 см за десния.
Руската красавица е наследила височината си от родителите си – майка й е висока 188 см, а баща й – 189 см. А Екатерина дори успява да ги надмине, защото се извисява с цели 205 сантиметра над земята.
От All That Interesting разбираме, че като ученичка е била обект на тормоз заради ръста си, но това е и една от причините да реши да кандидатства за рекорд – “да бъде вдъхновение за момичета, които не са много уверени”.
Трябва обаче да споменем, че въпреки нападките в училище, се е справила доста добре в живота, и то благодарение на дългите си крака.
Първо, с постиженията си в спорта, а след това – и успешната си кариера на модел в САЩ, радвайки се над един милион последователи в Instagram в момента.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Уилям и Кейт сменят професията си

Откакто Уилям е престолонаследник, а Кейт Мидълтън – принцеса на Уелс, семейството като че ли блести по-ярко и изпълнява ангажиментите си с необичайна енергия. Може би защото се оказа второто по важност в британската монархия след краля и кралицата-консорт. Заедно с това обаче принц Уилям и съпругата му продължават да […]