1:0 за Шакира срещу испанските власти

Испанската прокуратура започна процедура срещу Шакира през юли 2023 г., обвинявайки я, че използва мрежа от компании, някои от тях офшорни, да укрие данъци в размер на 6.6 млн. евро през 2018 г.
Месец по-късно певицата плати 6.6, млн., за да сложи край на дълга си. През ноември певицата сключи сделка с прокуратурата в последния момент, за да избегне друг процес за данъчни измами, включващи доходите ѝ през 2012-2014 г.
Прокуратурата я бе обвинила, че е ощетила испанската държава с 14.5 млн. евро, което тя отрече, заявявайки, че се е преместила в Испания за постоянно едва през 2015 г. Като част от сделката тя се съгласи да плати глоба от 7.3 млн. евро – 50% от неплатените данъци, заедно с 432 000 евро глоба – близо 7.8 млн. евро общо.
Месеци след започване на съдебните дела, сега испанската прокуратура съобщи, че иска да прекрати делото за данъчни измами срещу певицата, пише Hola. 
“Прокуратурата в Барселона е поискала делото срещу Шакира да бъде прекратено, заради недостатъчни доказателства”, се казва в съобщението.
Сега 47-годишната певица живее в Маями, където се премести през април 2023 г. заедно с двамата си сина след тежка раздяла с Жерар Пике.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Принц Хари отново до Меган, след като беше игнориран в родината си

Краткото посещение на принц Хари в родината му приключи без той да успее да се срещне с никой от роднините си по бащина линия. Затова пък в Лондон той получи така нужната подкрепа от брата и сестрата на покойната си майка принцеса Даяна. Тази сутрин, 10 май, принцът пристигна на […]

Subscribe US Now