47 аса по-късно – рекордът, който Милош Раонич записа на cinch Championships

В края на тази година Милош Раонич ще навърши 34 години и предвид проблемите му с контузии едва ли още дълго ще имаме възможността да го гледаме на корта.
В момента канадецът е под номер 186 в ранглистата на ATP и е далеч от най-добрите си години. В момента обаче Раонич се състезава на турнира cinch Championships в Лондон, където напомни за себе си.
Милош Раонич успя да отстрани британеца Камерън Нори в първия кръг, но не самата победа бе впечатляваща, а един конкретен аспект от играта на тенисиста – неговият сервиз.
Раонич записа цели 47 аса (точки, вкарани директно от сервиз), което е своеобразен рекорд за ATP във формат от три сета. 18 от асовете бяха реализирани в последния сет, а най-впечатляващ бе този със скорост от 232 км/ч., пише TENNIS.com.
След мача тенисистът заяви, че се радва за рекорда, който е записал и най-вече, че в крайна сметка е победил, защото иначе не би могъл да му се наслади. До момента рекордът за най-много асове в един мач от три сета се държеше от хърватина Иво Карлович, който преди почти десет години записа 45 аса срещу Томаш Бердих.
На трето място също е постижение на Карлович, който година по-рано, през 2014 г, записа отново 45 аса, но този път срещу Даниел Брандс.
Постижението на Милош Раонич е забележително, но абсолютният рекорд за асове, отбелязани обаче в петсетов формат, принадлежи на Джон Иснър, който през 2010 г. в мача си срещу Николас Махут на Wimbledon отбеляза 113 аса. Самият Махут тогава записа впечатляващите 103 аса.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво е състоянието на Килиан Мбапе и какви са прогнозите за завръщането му

Европейското първенство по футбол все още не ни е поднесло голяма изненада, но сме сигурно, че и това е неизбежно да се случи в някакъв етап от турнира. За съжаление обаче, бяхме неприятно изненадани от контузията, която получи Килиан Мбапе вчера в мача на Франция срещу Австрия, спечелен от французите с 1:0. […]

Subscribe US Now