Какво е състоянието на Килиан Мбапе и какви са прогнозите за завръщането му

Европейското първенство по футбол все още не ни е поднесло голяма изненада, но сме сигурно, че и това е неизбежно да се случи в някакъв етап от турнира.
За съжаление обаче, бяхме неприятно изненадани от контузията, която получи Килиан Мбапе вчера в мача на Франция срещу Австрия, спечелен от французите с 1:0.
В самия край на мача капитанът на Франция се сблъска с Кевин Дансо и се озова на земята с кръв по лицето. След срещата стана ясно, че носът на Килиан Мбапе е счупен, което е крайно неприятна новина за отбора.
От Френската футболна федерация обявиха, че не се налага незабавна операция и за футболиста ще бъде изработена специална маска, с която да играе, когато това е възможно.
Веднага се появиха твърдения, че със сигурност Килиан Мбапе ще пропусне следващия мач на Франция срещу Нидерландия. От френското издание Le Figaro обаче твърдят, че капитанът на Франция ще бъде аут до края на груповата фаза, което означава, че ще пропусне и мача срещу Полша на 25 юни.
Според тях, Мбапе ще може да играе отново в елиминационната фаза, ако отборът се класира за нея. Очакванията са той да носи въпросната маска. В профила си в X Килиан Мбапе шеговито попита феновете си за предложения за маски, което показва, че е в добро състояние на духа, въпреки неприятната контузия.
В близките дни ще стане ясно какво точно ще се случи с един от най-добрите играчи на Франция в момента и дали той ще играе отново на Евро 2024.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Пол Маккартни в 31 факта

Днес, 18 юни, рожден ден празнува британският певец, музикант и автор на песни Пол Маккартни.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now