Ще се подиграят ли съдът и таблоидите с принц Хари

Делото, което принц Хари заведе срещу медийната група Mirror Gruop Newspapers, стана причина да се върне на Острова отново за няколко дни. В съдебната зала той направи редица лични признания и докато едни подкрепят битката му за справедливост, други, предимно от кралския двор, смятат, че всичко това беше излишно.
И май вторите ще се окажат прави, защото изходът на делото най-вероятно няма да се понрави на херцога на Съсекс. Доказателствата на адвокатите му, че телефоните му са били подслушвани, може и да не минат в съда и обвиняемите са категорични, че доводите са нищожни.
Искът на принц Хари е за над 200 хиляди паунда, но от медийната група заявиха в залата, че според тях той трябва да получи едва 500 паунда, което си е чиста подигравка.
От Mirror Gruop Newspapers потвърдиха само за един случай, при който член на техния екип е платил 75 паунда на частен детектив, за да проследи престолонаследника в нощен клуб. И за това провинение предлагат да се “извинят” с 500 паунда за нанесените морални вреди от този единичен случай.
А останалите обвинения трябва да се обявят за недоказани и да не се присъди обезщетение по тях. Адвокатите на медийната група дори си позволиха да нарекат заведеното дело “безумно преувеличено и по същество неоснователено” заради “пълна липса на доказателства”. В защитната им теза фигурира и това, че повечето твърдения за херцога на Съсекс се появяват първо в други таблоиди.
Делото се проточва вече седем седмици и двете страни са натрупали милиони за съдебни такси и хонорари на адвокатите. Съдебният процес ще приключи този петък, 30 юни, а съдията ще произнесе своето решение на по-късен етап, уточнява Daily Mail.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now