Ето я и най-влиятелната личност на 2022 г. 

Всяка година списание Time избира личност на годината. Според изданието отличието се дава на човек, който през изминалите 12 месеца е имал най-голямо обществено влияние, било то положително или отрицателно.
Този път за Личност на 2022 г. Time избра украинския президент Володимир Зеленски. От изданието публикуваха снимка с лика на Зеленски, заобиколен от украинския народ. 
Това е признание за лидерството му по време на войната на страната му срещу Русия. Списанието призна също и “духа на Украйна”, посочвайки устойчивостта на страната в упрек към руския президент Владимир Путин.
Честта да бъде Личност на годината е и поредната стъпка в забележително изкачване на Володимир Зеленски, започнало с оттеглянето от кариерата на телевизионен комик, преминало през президентския пост през 2019 г. и стигнало до настоящето, утвърждавайки статута му на лидер с глобален авторитет.
Украинският президент, който се превърна в олицетворение на съпротивата на нацията, след като Русия започна инвазията си през февруари, характеризира войната като борба на миролюбив народ, търсещ свобода от тиранията, пише Time. 
Две решения, взети през февруари, определят и неговия стил. Когато войната започва, западните сили и военните експерти предполагат, че руските сили бързо ще превземат столицата Киев и очакват правителството да се оттегли на по-безопасна територия. Вместо това Зеленски остана в града като символ на неподчинение и приемственост на гражданската власт. В крайна сметка украинските сили отблъсват руската атака там.
Второто решение е да започнат да се излъчват вечерни речи в социалните медии. Малко преди началото на инвазията, Володимир Зеленски казва: “Вслушайте се в гласа на разума”, добавяйки: “Украинският народ иска мир.”
В нощта, когато руските сили пресичат границата и започват да бомбардират Киев, той изказва новата национална мисия. “Путин започна война срещу Украйна и срещу целия демократичен свят”, казва той. “Той иска да унищожи страната ни и всичко, което сме изградили, но ние знаем силата на украинския народ.”
Оттогава Володимир Зеленски използва офиса си в Киев, за да изнася поредица от обръщения до Конгреса на САЩ, британския парламент, Европейския съюз и много други институции и организации, като моли за военна подкрепа, благодари на нациите, че стоят до Украйна и очертава позицията на неговата страна като борба между свободата и деспотизма.
Дори външният му вид – военното облекло, се превръща в запазена марка, укрепвайки имиджа му на граждански войник. В средата на ноември той направи триумфално посещение в южния град Херсон, малко след като украинските сили го превземат. Посещение, за което с възхищение разказват журналистите от Time. Успехът на Зеленски като военен лидер се основава на факта, че смелостта е заразна, пише Саймън Шустър.
“Той се разпространи сред политическото ръководство на Украйна в първите дни на инвазията, тъй като всички разбраха, че президентът е останал наоколо. Неговите професионални инстинкти, извлечени от живота като актьор на сцената, означаваха, че той знаеше как да разчита тълпата и да реагира на нейните настроения и очаквания. Неговата публика e целият свят. И той е решен да не ги подведе.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Хари и Меган по петите на Уилям и Кейт

Само за седмица няколко различни членове на кралското семейство се оказаха в САЩ, на няколко километра разстояние един от друг, но без да се срещат помежду си. Визитата на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Бостън тъкмо приключи, когато във Вашингтон пристигна Софи, съпругата на по-малкия брат на крал Чарлз […]

Ето я и най-влиятелната личност на 2022 г. 

Всяка година списание Time избира личност на годината. Според изданието отличието се дава на човек, който през изминалата година е имал най-голямо обществено влияние, било то положително или отрицателно.
Този път за Личност на 2022 г. Time избра украинският президент Володимир Зеленски. От изданието публикуваха снимка с лика на Зеленски, който е заобиколен от украинския народ. 
Това е признание за лидерството му по време на войната на страната му срещу Русия. Списанието също призна “духът на Украйна”, посочвайки устойчивостта на страната в упрек към руския президент Владимир Путин.
Оказаната му чест бележи последната стъпка в забележително изкачване, което започна с оттеглянето на Володимир Зеленски от кариерата на телевизионен комик, премина през президентския пост през 2019 г. и стигна до тази година, утвърждавайки статута на лидер с глобален авторитет.
Украинският президент, който се превърна в олицетворение на съпротивата на нацията, след като Русия започна пълномащабната си инвазия през февруари, характеризира войната като борба на миролюбив народ, търсещ свобода от тиранията, пишат от изданието. 
Две решения, взети през февруари, определят неговия стил. Когато войната започна, западните сили и военните експерти предположиха, че руските сили бързо ще превземат столицата Киев и очакваха правителството да се оттегли на по-безопасна територия. Вместо това Зеленски остана в града като символ на неподчинение и приемственост на гражданската власт. В крайна сметка украинските сили отблъснаха руската атака там.
Второто решение беше да започнат да се излъчват вечерни речи в социалните медии. Малко преди началото на инвазията, Володимир Зеленски каза: “Вслушайте се в гласа на разума”, добавяйки: “Украинският народ иска мир”.
В нощта, когато руските сили пресякоха границата и започнаха да бомбардират Киев, той изрази нова национална мисия. “Путин започна война срещу Украйна и срещу целия демократичен свят”, каза той. “Той иска да унищожи страната ни и всичко, което сме изградили, но ние знаем силата на украинския народ.”
Оттогава Володимир Зеленски използва офиса си в Киев, за да изнася поредица от обръщения до Конгреса на САЩ, британския парламент, Европейския съюз и много други групи, като моли за военна подкрепа, благодари на нациите, че стоят до Украйна и очертава позицията на неговата страна като борба между свободата и деспотизма.
Дори външният му вид – военното облекло, се превърна в запазена марка, укрепвайки имиджа му на граждански войник. В средата на ноември той направи триумфално посещение в южния град Херсон, малко след като украинските сили го превзеха. Посещение, за което с възхищение разказват журналистите от Time. Успехът на Зеленски като военен лидер се основава на факта, че смелостта е заразна, пише Саймън Шустър.
“Той се разпространи сред политическото ръководство на Украйна в първите дни на инвазията, тъй като всички разбраха, че президентът е останал наоколо. Неговите професионални инстинкти, извлечени от живота като актьор на сцената, означаваха, че той знаеше как да разчита тълпата и да реагира на нейните настроения и очаквания. Неговата публика e целият свят. И той е решен да не ги подведе.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато обвинят Доналд Тръмп в 17 различни престъпления

Никак не е представително, особено когато се кандидатираш за президент на Съединените щати, да казваш: “Моята компания е осъдена за повече от една дузина престъпления”. За съжаление на Доналд Тръмп, това ще е визитната му картичка до изборите за президент през 2024 г. оттук нататък, благодарение на присъдата, която му отреди жури във […]