Мегз откри свещено място, на което хората се… СНИМКИ

Дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз се премести да живее в Дубай, но при всяко прибиране в родината й се случва нещо извънредно. Наскоро си счупи пръста преди полета за София, а кръстосвайки България сподели за уникална случка, която само нея може да сполети. 

Мегз я разказа доста цветно и кара у последователите да искат да преживеят същото, тъй като определено на дизайнерката й отива да разказва и може спокойно да се замисли да издаде свои пътеписи. 
“Може ли да си представите какво ми се случи. Бяхме до Петрич да видим наши близки. И прибираме се и на пътя – полиция отбива колите, защото имало пожар и пътя е затворен. Отбихме и тръгнахме да търсим друг път.
Спряхме при едни местни хора и те ни упътиха – казаха – “Минете зад вулкана Кужух – най-бързо ще ви е през черния път – не се притеснявайте – той не е дълъг”.
И разбира се – тръгваме – на мен само приключения ми дай. А и толкова легенди съм чувала за Кожух и “проглеждането на Баба Ванга” или Александър Македонски, или скитащата се змия с косми и глава на теле. Но специално вулкана не го бях виждала така отблизо, само комплексът на Баба Ванга.
 

Караме и аз естествено съм се увесила на прозореца и чак въздух не си поемам от любопитство, нещо да не изпусна на това свещено място. Кога гледам -ама точно, точно на пътя ни -съвсем диви, свободни в природата минерални извори. И хора с кърпи се къпят, мажат с хума. “Моля ви спирайте” -аз направо изпаднах в екстаз. Естествено реакцията беше – “ма моля те, ти луда ли си, какво ще правиш тук насред Балкана, нямаме нищо”.
Аз – “Не, не , не това е точно за мен, особено сега с крака ми, пътят ни доведе”. Какво да ме правят, знаят си ме, че няма да излязат на глава с мен -спряхме. Докуцах и веднага вътре, даже с дрехите, без да имам хавлия. Стоях 3 часа, мазах се със сяра и хума. Водата е изумителна, топла, лековита, а очите ти се пълнят с красотата на Кожух. Каквото и да кажа ще е малко, а и всеки знае за чудото на тези места. Толкова по-добре си почувствах крака, още ме държи топлината. Огромен виновник за изключителната атмосфера на това изумително кътче е местният Александър, който е по своя път към себе си и е приел мястото за своя мисия.
Отказва се от високо заплатена работа в чужбина и си идва тук. Вади лековитата хума, сярата и ти дава да се мажеш, докато дава съвети за здраве, заземяване и разказва местни легенди. Също, качва хора, горе на вулкана и ги развежда из тези свещени места. Магията на живота е изумително нещо – винаги каквото е най-доброто за теб – той ще те заведе. Препоръчвам стократно. Ей къде е в България – диво, красиво, лековито, дар от нашата си природа, който дарява Живот”, разказва за преживяванията си Мегз, която скоро ще стегне куфарите и ще отпраши отново за Дубай./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Певицата Магда разкри неподозирана тайна за "Пайнер" и как е станала част от фирмата ВИДЕО

Фолк певицата Магда направи шокиращи признания за началото на кариерата си и как всъщност е постъпила в “Пайнер”. За първи път говори за този период от живота и призна на кои колежки тогава се е възхищавала.  Изпълнителката на “Усмихната ме запомни” разказа, че влизането й в музикална компания “Пайнер” е било […]

Subscribe US Now