Лили Иванова създаде фондация, а наследството си завещава на…

Лили Иванова създаде Фондация “Лили Иванова”, чиято цел е “популяризиране достиженията на бългаската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво

Голямата българска певица, която винаги е признавала, че принадлежи на своята публика, намери как да съхрани и огромното си творчество през годините, втъкано в културния код на няколко поколения българи, признават от екипа й. Затова във фокуса на дейността на Фондацията й първостепенно ще бъде съхраняване на творчеството на “най-големия български поп изпълнител за всички времена”, както и опазване на името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура.
Тази СНИМКА на Лили Иванова и Бербатов изби рибата!

В дългогодишната си кариера примата на родната популярна музика винаги е показвала несломим дух и непрекъснат стремеж да се движи само напред и нагоре, следвайки световни професионални стандарти.
Стана ясна причината за отказа на Лили Иванова да пее на Рожен
В бъдещата си дейност Фондация “Лили Иванова” ще следва нейния път – ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена творец, превърнала се в икона.
В последното десетилетие Лили Иванова работи със своя LI Orchestra, а аранжор на цялата ѝ програма, включваща както нови песни, така и хитове с нови, съвременни аранжименти, е Ангел Дюлгеров.

Само така името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите поколения като пример на певчески и житейски феномен, отдаден на публиката и на музиката, посочват още от екип LI.
Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията. В задълженията ѝ влиза “опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др.”.
Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство. С този свой акт голямата певица завещава на най-голямата си любов – публиката, цялото си богатство – творчеството и всички активи от него./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Какво обедини Леонардо ди Каприо и Джеф Безос

Да бъдеш известна личност идва и с някои отговорности. Като например това какви гледни точки споделяш публично и какви каузи защитаваш…, ако въобще го правиш. Не всички “звезди” се възползват от влиянието, което имат, но за щастие изключенията не са малко. Сред тях са Леонардо ди Каприо и Джеф Безос. […]

Subscribe US Now