8000 калории, два килограма ориз и няколко пържоли – как поддържа форма Хафтор Бьорнсон

Има хора, които като ги погледнем, първият въпрос, който ни изниква в съзнанието, е с какво се хранят. Някой – защото сякаш нищо не ядат, а други – защото изглеждат сякаш и теб ще хапнат на закуска. Е, Хафтор Бьорнсон със сигурност е от втория вид.
35-годишният исландски силов атлет и актьор от Game of Thrones има повече от впечатляваща физика, която си иска сериозна поддръжка. Той е висок 206 см и тежи цели около 190 килограма. Затова ни е наистина интересно какво количество храна приема всеки ден.
Бьорнсон разкрива менюто си в YouTube видео, в което обяснява, че има три основни и три междинни хранения като целта му е да приема по 8000 калории на ден. А това е доста над препоръчителния дневен прием за мъжете от 2500 калории – но, все пак, по-голямата част от тях не са високи и тежки колкото Планината, както е прякорът му.
А през 2018 г. когато спечели титлата за най-силния мъж на света, Бьорнсон е консумирал и до 10 000 калории, което е повече от впечатляващо. Той отново спазва специален режим като част от подготовката си за Arnold Strongman Classic – състезание, което печели три поредни пъти от 2020 до 2022 г.
Актьорът и спортист има няколко важни правила, които спазва, за да успява да се справи с цялата тази храна. Този обяснява, че гледа на яденето като на част от работата си, която просто трябва да свърши. А за да се нахрани по-бързо, той никога не използва смартфона си през това време. Прави го, защото когато ядем по-бързо, сме склонни да ядем по-големи количества във времето, в което до мозъка ни стигне сигнала, че вече сме сити и не можем да поберем повече.
По-голямата част от калориите, които приема, идват от свински пържоли и ориз в огромни количества. На закуска той изяжда 450 г ориз, три яйца, две чаши мляко и половин чаша ягоди. Пие и шейк от скир, портокалов сок и боровинки.
Скоро след това идва време и за втората “закуска”, която се състои от огромна пържола, още почти две чаши ориз, едно авокадо и половин чаша зеленчуци. На обяд хапва пак същото, без авокадото, но с още един шейк. За междинни закуски хапва банани, мляко или сандвичи с конфитюр и фъстъчено масло.
Вечерята определено е най-впечатляваща. Всяка вечер актьорът яде цял килограм ориз, още една голяма пържола и половин купичка боб – горе-долу около 1300-1400 калории. А преди да си легне отново си похапва – същото количество ориз, още една пържола, малко зеленчуци и едно авокадо.
Бьорнсон приема и големи количества вода, електролити и витамини, които са важни за физиката му. Пие и по 300 мл кафе на ден. А след всяко хранене прави поне 10 минути леки упражнения и се потапя в ледена вода, което, по думите му, много подпомага метаболизма на всичко, което е изял току-що, пише Daily Mail.
Хафтор споделя във видеото си, че неговия баща Бьорн Рейнисон се грижи за менюто му всеки ден. Понякога то варира леко, за да намери в него място за някои от любимите си храни – сладолед, пица, бургери и суши. “Няма нищо по-скучно от това да ядеш храна, която не харесваш”, не крие Бьорнсон, но не се и оплаква.
За разлика от хранителния си режим, актьорът от Game of Thrones предпочита да пази в тайна тренировките, с които се подготвя за поредното състезание. Не е тайна обаче, че върховото му постижение е клек с 453 кг, което е повече от четири пъти повече от това, което средният човек може да вдигне.
Успява да вдигне и впечатляващите 250 кг на преса от лег, но прави сериозна контузия и разкъсва гръдни мускули, което за известно време го изкарва извън строя. Но сега Хафтор Бьорнсон е отново в най-добрата си форма и готов за рекорди.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Най-високоплатените актьори за 2023 г.

Да градиш кариера в Холивуд не е никак лесна задача. Върхове, спадове, успехи и провали, много блясък пред очите на всички и още повече работа, която остава скрита за мнозина. Разбира се, тя се отплаща не само със слава, но и с големи хонорари, които актьорите прибират за най-впечатляващите си […]

Subscribe US Now