89-годишният старец, който сам си прави къща като от приказките

Един 89-годишен британец построява собствена къщичка, подобна на тази на хобитите, с която дори Билбо Бегинс би се гордял. Но възрастният човек разкрива, че никога не е гледал “Властелинът на пръстените” или “Хобит”. И определено не е направил дома си по модел от филма.
Стюарт Грант, който вече е прадядо, купува 200-годишна постройка близо до Инвърнес през 1984 г. в доста окаян вид – без покрив и без врати. Макар да няма намерение да живее там, а да я ползва по-скоро като вила, Стюарт запретва ръкави и се залавя за работа, с ясното съзнание, че иска да я стегне, за да може да ходи от време на време там.
Баща на две деца, той толкова много се радва да ремонтира всичко по странната къща сам, че решава да я превърне в свой дом. И въпреки че живее в своята хобит къщичка вече почти 40 години, наскоро е залят от фенове на “Властелинът на пръстените”, след като домът му е публикуван на уебсайт, препоръчващ места за посещение в Шотландия.
Стюарт живее почти изцяло извън мрежата – няма мобилен телефон, нито използва интернет. Заради напредналата си възраст вече и не шофира, но казва, че обича да излиза и да се среща с хора.
“Не съм гледал “Властелинът на пръстените”. Просто е чисто съвпадение, че входната ми врата е почти със същата форма и от същия вид дърво, дъб. Преди мен тук живееха крави, телета, пилета и едно магаре. Това не е изискана къща, тя е направена от остатъците от домовете на други хора.”
Стюарт започва да работи по дома си в Шотландия през 1984 г. След това прави едногодишно пътуване до Австралия, както и няколко по-кратки до други места по света. Затова казва, че е работил върху дома си “на забавен каданс”, защото ми отнема доста години да го стегне и направи годен за живот.
“Сам събрах и обработих дървения материал от паднали дървета и събрах камъни от реката за каменната зидария. Сложих стълбите. Отне доста години, никога не съм ги броил. Просто ми беше толкова приятно да го правя. Бях увлечен.”
Стюарт разказва, че правенето на творчески проекти го е запазило млад. “Просто винаги съм бил изобретател и дизайнер. Майка ми обичаше да казва, че винаги съм драскал, когато съм бил малко момче. Хората ме смятат за умен, защото правя оригинални неща, но не съм съгласен, просто ме бива да майсторя. След по-малко от две седмици ще стана на 90, но се чувствам като тийнейджър”, споделя още старецът пред Metro, като заключва, че работата е най-добрата терапия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Коя е единствената истинска любов на Памела Андерсън

Може и да останем изненадани от този факт, но Памела Андерсън в момента живее сама в старата ферма на баба си и дядо си на остров Ванкувър. Тям тя е заобиколена от петте си кучета, любимите си книги, градината и морето. “Сега, когато съм сама, живея по-романтичен живот, отколкото когато […]