Кой ще връчи трофеите на Уимбълдън вместо Кейт Мидълтън

Въпреки всички звездни гости в Кралската ложа на централния корт на Уимбълдън, едно отсъствие се усеща осезаемо силно – това на Кейт Мидълтън. Тя е патрон на турнира и, освен че обича да наблюдава мачовете на живо, обикновено връчва трофеите на победителите.
На престижния тенис турнир през 2024 г. обаче е твърде вероятно принцесата на Уелс така и да не се появи. Тя все още минава курс по превантивна химиотерапия и всеки излишен ангажимент само би влошил състоянието ѝ.
Самата Кейт копнее да бъде на турнира по думите на източник на The Daily Beast. “Когато си на химиотерапия като нея, имаш добри дни и лоши дни. Всичко зависи от лечението ѝ. Тя успя да присъства на Trooping The Colour, ако е в състояние да дойде на Уимбълдън, ще го направи.
Междувременно Кралският тенис клуб има резервен вариант и това е херцогинята на Глостър – Биргит. Тя би могла да връчи трофеите на победителите от женския и мъжкия финални двубои в случай, че принцесата на Уелс не е в състояние.
78-годишната Биргит е омъжена за принц Ричард, херцог на Глостър, който е първи братовчед на покойната Елизабет Втора. Херцогинята е запален тенис фен и почетен президент на Асоциацията по тенис във Великобритания от 25 години.
Женският финал е на 13 юли между Барбора Крейчикова и Жасмин Паолини. Мъжкият финал е на 14 юли между Карлос Алкарас и Новак Джокович.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо играчите на Англия изрязват дупки на чорапите си

Заслужено или не, Англия е на финала на Евро 2024. Докато чакаме мача на 14 юли срещу Испания обаче, една подробност около някои от играчите на Трите лъва не спира да ни човърка, а именно защо чорапите от екипа им имат дупки от задната страна на крака. С такива по […]

Subscribe US Now