Как се справя с най-трудната си борба Дакота Джонсън

Пред последните години все повече знаменитости говорят открито за психичното здраве и насърчават грижата за него, като дават лични примери. Една от тези известни личности е и Дакота Джонсън.
Нейното застъпничество за каузата дори ѝ донесе наградата 2023 Hope Award for Depression Advocacy, която ѝ бе връчена по време на годишното събитие на организацията Hope for Depression Research Foundation в Ню Йорк.
При получаването на отличието си актрисата от “50 нюанса сиво” изнесе вдъхновяваща реч. Тя разкри, че човекът, който най-много я подкрепя в личната ѝ борба с депресията, е половинката ѝ Крис Мартин. Дакота Джонсън обаче не скри, че се е почувствала напрегната в момента, в който е разбрала, че ще получи точно тази награда от фондацията.
Актрисата сподели, че първоначално се е запитала как те всъщност са разбрали за проблемите ѝ с психичното здраве. След това обаче си е дала сметка, че досега наистина е говорила доста и то съвсем открито по темата.
“Ако моите думи, с които искам за вдъхна надежда, или пък думи, в които някой се припознава, могат да помогнат на човек да се почувства малко по-добре или малко по-малко самотен в борбата си, тогава наистина има полза от мен”, казва в речта си Дакота Джонсън.
Тя допълва, че когато говори за депресия или тревожност, често го прави по много самоироничен начин и не крие, че ѝ е по-лесно да “погледне” проблема в очите, ако го “маскира като комедия”. За психичните проблеми актрисата признава, че е научила и един голям и полезен урок, а именно, че те не се преодоляват бързо и окончателно.
Битката на Дакота Джонсън с депресията и тревожността всъщност започва още в тийнейджърските ѝ години, след като родителите ѝ Мелани Грифит и Дон Джонсън се развеждат през 1996 година, пише Hello. Още тогава актрисата започва да ходи на терапия, от която споделя положителния си опит.
“Някак органично се натъкнах на много различни типове хора и начини на терапия, докато израснах. Развих склонността и любопитството да помагам на другите и на себе си.”
Колкото до справянето с трудните си моменти, Дакота Джонсън издава, че ги преодолява с различни активности. Сред тях освен терапията, са медитацията, техники за дишане, йога, разходки, плуване, прекарване на време с любимите хора, както и сред природата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво се случва със Зара от "Биг Брадър"

Макар че вече от пет години не е имало нов сезон на “Биг Брадър”, все още помним някои от участниците от първия. Между тях е Велизара Трифонова, по позната просто като “Зара от Биг Брадър”. 38-годишната варненка от години не живее в България. За известно време тя беше омъжена за […]

Subscribe US Now