Перем ли достатъчно често чаршафите си

Колко често сменяме чаршафите си и колко често е препоръчително да го правим се оказват две различни неща. Поне според скорошни проучвания, цитирани от ВВС. Според тях половината необвързани мъже ги сменят веднъж на три месеца (или четири пъти в годината!).
Необвързаните дами го правят по-често – на всеки две седмици, а двойките – на всеки три.
Какво препоръчват специалистите обаче? Д-р Линдзи Браунинг е психолог и специалист по невронауки и за нея никое от горните не е достатъчно. “Веднъж на седмица е идеално… през зимата”, коментира тя пред Radio One.
През студените месеци се предполага, че се потим по-малко и, съответно, спалното ни бельо се цапа по-малко. Потта обаче съвсем не е единственото неприятно нещо, което се наслоява в чаршафите. Веднъж попила в тях, тя става хранителна среда за акарите.
През топлите месеци е още по-неприятно, защото към акарите се добавят полените и прахта от по-дълго оставените отворени прозорци. “Само с често пране можем да махнем алергените от леглото си”, коментира Браунинг.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мария Игнатова развихри страстите в розово СНИМКИ

Мария Игнатова става все по-активна в социалните мрежи и за радост на феновете си – на моменти и в доста палаво настроение. В скорошен кадър в Инстаграм профила на тв водещата тя провокира щедро въображението с ефирна розова рокля. Блондинката признава, че изглежда по този начин минути, преди да си […]