Кое е карало Джулиан Мур да се чувства неуверена в холивудските среди

“За да бъдеш успешен в актьорската професия, задължително е да имаш определни физически данни. Независимо, че красотата е нещо толкова субективно.” Това откровение направи холивудската звезда Джулиан Мур в интервю за британския вестник The Тimes.
И дори и да ни се струва странно, че една призната звезда като Мур може да е имала някога съмнения относно външния си вид, оказва се, че това е точно така. 62-годишната актриса и носителка на Оскар, сподели, че никога не е била имунизирана срещу критики относно визията си. И това е нещо, което е продължило през цялата ѝ кариера.
“Спомням, си, че някой от филмовата индустрия веднъж ми каза: Трябва да се опиташ да изглеждаш по-добре”, споделя актрисата. И продължава: “Тогава се замислих и се ужасих от мисълта – как, всъщност, бих могла. В крайна сметка човек се ражда с определена физика, а и възприятието за красота е нещо твърде субективно. Отделно, че червената ми коса винаги ме е карала да се чувствам като аутсайдер. Oсобено, докато растях. В крайна сметка, червенокосите сме едва 2% от световното население. Никой не иска да се чувства като малцинство, особено когато е малко дете.”
Разбира се, с годините Джулиан е осъзнала, че именно уникалният ѝ външен вид е помогнал за звездната ѝ кариера. “С днешна дата се чувствам много идентифицирана със своята коса и луничките си”, казва откровено актрисата. “И, все пак, все още има една част от мен, която би предпочела да бъде гореща блондинка”, шегува се тя.
И след като става дума за външният ѝ вид, Мур разкрива и, че не би могла да прекара и половин час на слънце, без да изгори. Затова винаги има под ръка шапка и слънцезащитен крем.
През миналия юли, актрисата, заедно с дъщеря си Лив Фьорндлих участва в кампания на козметичната марката “We Glow”, припомня Рeople. Тогава Джулиан сподели, че харесва подхода на марката, който се стреми да подчертае, че красотата идва предимно отвътре и от емоциите, които споделяме.
В интервю за списание As If пък Мур разкрива мнението си относно термина “грациозно остаряване”, определяйки го като “напълно сексистко” – заради факта, че се свързва основно с жените. “Има ли лош начин да остарееш?” попита тя тогава. “Хората нямаме избор. Никой не избира как да остарее. Така че това не може да бъде нещо негативно. Просто е един естествен процес.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато и Джулиан Мур е искала да бъде "гореща блондинка"

“За да бъдеш успешен в актьорската професия, задължително е да имаш определени физически данни. Независимо, че красотата е нещо толкова субективно.” Това откровение направи холивудската звезда Джулиан Мур в интервю за британския вестник The Тimes. И дори и да ни се струва странно, че една призната звезда като Мур може да […]