Защо играчите на Англия изрязват дупки на чорапите си

Заслужено или не, Англия е на финала на Евро 2024. Докато чакаме мача на 14 юли срещу Испания обаче, една подробност около някои от играчите на Трите лъва не спира да ни човърка, а именно защо чорапите от екипа им имат дупки от задната страна на крака.
С такива по време на евро турнира забелязахме Джуд Белингам, Букайо Сака, както и Конър Галахър. Съвсем видно е, че въпросните отвори са изрязани на ръка, а първото ни предположение е, че става дума за някакво суеверие.
Оказва се, че не сме на прав път. Чорапите от футболния екип често достигат малко над коленете и са доста стегнати, за да затоплят мускулите и да придържат протекторите от предната част на крака.
Точно заради стегнатостта си могат да предизвикат проблеми с кръвообръщението, а изрязването на отвори на определени места помага за облекчаване на напрежението, което предизвикват чорапите.
“С напредването на мача прасците на футболистите се надуват заради притока на кръв. Точно това ги кара да усещат чорапите прекалено стегнати. А последното нещо, което им трябва в такъв момент, са проблеми с кръвообращението на краката”, пояснява д-р Стефан Восен пред Mirror.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

9 известни американски личности, за които не подозираме, че са с арабски произход

Америка е смесица от култури, изградена от имигранти от цял ​​свят, включително арабския. Някои американци имат изключителен принос за страната с успехите си, но всъщност много малко хора подозират, че имат арабски произход. Да видим девет такива примера, подбрани от Stars Insider. Стив Джобс Биологичният баща на покойния съосновател на […]

Subscribe US Now