Не мина по план – защо Григор Димитров се отказа на четвъртфинала на US Open

Поредният турнир от доста успешната за Григор Димитров 2024 г. завърши не съвсем по план. Българският тенисист започна доста обещаващо участието си в US Open и успя да достигне до четвъртфиналите, на които преди няколко часа се изправи срещу американеца Франсис Тиафо.
Двамата бяха на корта цели три часа, а в края на третия сет Гришо получи травма на крака, но продължи да играе, доколкото му е възможно.
Нараняването не му позволи да покаже всичко, на което е способен, и дори го принуди да се откаже и да сложи служебен края на срещата, с което направи Тиафо победител в четвъртия сет.
Така Григор Димитров се сбогува с възможността да стигне по-напред в турнира от Големия шлем, но все пак взе разумно решение спрямо физическото си състояние.
А и не може да кажем, че се е предал без бой, защото до последната секунда даде всичко от себе си. Но със сигурност годините опит на корта са го научили да се вслушва най-вече в тялото си.
След края на срещата неговият противник с уважение призна, че са изиграли много силен мач и това не е бил начинът, по който е искал да спечели. Но в професионалния спорт подобни ситуации не са рядкост, особено в такива оспорвани срещи с голям залог.
По програма следващият турнир за Григор Димитров е АТР 500 в Пекин, който започва на 30 септември. Надяваме се дотогава да се е възстановил от контузията, за да може отново да се представи блестящо на корта. А защо не да завоюва и още една победа за сезона.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

На гости в дома на Дженифър Гарнър

Откакто построява дом за себе си и трите си деца през последните няколко години, Дженифър Гарнър много рядко ни позволява да надникнем в него и личния ѝ живот. Случва се понякога да го направи чрез някои публикации в социалните мрежи. Понякога качва видеа, в които виждаме откритите дървени греди на кухнята и каменната […]

Subscribe US Now