Как да сме стилни и актуални през есента и зимата

Колкото и да не ни се иска, скоро ще трябва да изпратим лятото и да посрещнем есента. Това, разбира се, е колкото тъжно, толкова и не съвсем. Особено ако сме фенове на по-хладните дни, дъждовното време и уютните вечери вкъщи. А с всяка смяна на сезоните идва и промяната в гардероба.
Преди да приберем късите панталони и поли и да извадим пуловерите обаче, ще се запознаем с най-актуалните модните тенденции за есен-зима 2024. Те със сигурност ще ни дадат вдъхновение както за нови придобивки, така и за това кои от вече наличните дрехи да предпочетем през следващите месеци и как да ги комбинираме, за да изглежда актуално. Сезонът пък позволява и експерименти с материи, наслояване и цветове, които да направят визията ни наистина впечатляваща. Ето как.
Бизнес мода
Ако работим в корпоративните среди, със сигурност често носим костюми и комбинираме панталони, блейзъри и ризи. Е, този стил на обличане ще е на особена почит през по-студените месеци в края на тази и началото на следващата година.
За предпочитане са класическите цветове и кройки, разнообразени с някой привличащ вниманието акцент – например буфан ръкави или златни копчета на сакото. И да, жените също носят вратовръзки. И да, те се съчетават перфектно с масивни бижута.
Яки и пак яки
Нестандартните кройки на блузи и пуловери в горната част ще бъдат на мода през следващия сезон. За някои яката може да е дразнещо и ненужно допълнение, но когато е създадено стилно и не предизвиква дискомфорт при носене, може да се превърне в страхотен акцент в тоалета. И феновете на поло яките може да ликуват.
Двойна материя
Дали ще е пола-панталон или топ, върху който сякаш сме облекли бюстие, всички подобни нестандартни и привличащи внимание комбинации са добре дошли. Понякога именно те са това, от което се нуждаем, за да можем лесно и ефектно да разнообразим тоалета си. 
Косми и пера
Да, подобни дрехи може да не са подходящи за всеки момент от ежедневието, но за по-специални случаи може да експериментираме с нещо по-смело, дори да не ни е в стила. Пухкаво, розово, късо яке може да превърне дори обикновените дънки и бяла тениска в модерен тоалет. А ако искаме да сме по-стилни, едно черно сако с пера на ръкавите би ни свършило перфектна работа, съветват от Vogue.
Блясък и още блясък
Ако през мрачните есенни дни все ни липсва настроение, можем лесно да си набавим ударна доза с малко блясък в гардероба. Дали ще е пуловер с брокат, блуза с пайети или пък блестящ клъч – всички те са подходящи за акцент и модерен завършек на визията ни.
Пастелно жълто
То ще бъде сред актуалните цветове за есен 2024. Един приятен, топъл цвят, който можем лесно да съчетаем с почти всички други. Той е глътка въздух от по-тъмните нюанси, които инстинктивно избираме за по-студените месеци. Може да заложим на него както за основен цвят във визията ни, така и като акцент – със сигурност ще ни накара да се усмихнем, независимо от времето навън.
Кожа, но изкуствена
Кожените дрехи определено не са предпочитани за лятото, защото с тях жегата ни е враг. Но по-хладните есенни месеци са перфектни да разходим не само любимото си кожено яке, което перфектно се съчетава с всичко, но и някой кожен панталон, пола, и защо не и рокля. Можем смело да експериментираме с различни цветове и кройки и да преминаваме от по-спортна в по-елегантна визия само със смяната на обувките например.
Неправилни форми
Асиметрията отново е на мода. Дали ще бъде едно паднало рамо или пола с неправилна дължина в двата края – тези дрехи са заявка за по-смел стил и със сигурност трябва да експериментираме с някоя от тях през следващите месеци.
А когато говорим за неправилни форми, сред тенденциите откриваме и дрехите със силует, които се различава от този на формите на тялото ни – например много бухнали рамене или ръкави, както и широка част под талията или пък пола-балон. Те може да ни изглеждат странно, защото ни придават различна осанка, но са опция за по-смелите, пише Refinery29.
Леопарди тук, леопарди там
Още една есенна тенденция за по-смелите дами. Анималистичните принтове винаги са на мода под една или друга форма, а сега на преден план излизат леопардовите, които могат да бъдат в различни разцветки. Тъй като сами по себе си са достатъчно впечатляващи, тези дрехи се комбинират с нещо по-семпло – например дънки или черна пола.
Пуловери и жилетки
Те са задължителна част от гардероба ни през есента и зимата, но фактът, че се нареждат сред актуалните тенденции може само да ни накара да си купим още няколко. В различни цветове и кройки, те са подходящи за различни визии и поводи и гарантирано с тях ще ни е както цветно, така и достатъчно топло.
Кънтри стил
При него на особена почит е най-вече карето във всичките му разновидности. Също така дрехите със свободни кройки, които са сякаш за разходка из ранчото, но стават и за обикаляне на пренаселените градски улици. А, да не забравяме и шала, и каубойските ботуши, които са задължителни аксесоари.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дженифър Лопес за първи път на червен килим след раздялата с Бен Афлек

Опитът на Дженифър Лопес и Бен Афлек да изживеят любовната си приказка близо 20 години след първата им раздяла, за съжаление се оказа кратък. Преди три седмици стана ясно, че те слагат край на просъществувалия едва две години брак. Откакто научихме новината, Джей Ло за първи път присъства на официално събитие по […]

Subscribe US Now