Как французите ще почетат Елизабет Втора

След няколко дни ще се навърши точно година от смъртта на Елизабет Втора – най-дълго управлявалият монарх на Великобритания. Тепърва обаче ще виждаме името на кралицата на много места, макар за използването му да важат строги правила.
Да кръстиш цяло летище на нея обаче съвсем не е проблем. Летището в Льо Туке – град в северозападна Франция, е получило одобрение от Бъкингамския дворец да бъде преименувано в чест на кралицата.
Така то ще носи наименованието летище “Елизабет Втора Льо Туке Пари Плаж” макар все още да не е обявена официална дата, на която това ще се случи. От градската управа поясняват пред ВВС, че така отдават почит на една “велика кралица”, която е харесвала “най-британския от всички френски градове”.
Льо Туке е било място, където чичото на Елизабет Втора Едуард Осми често е посещавал. Той се е наслаждавал на конна езда или ветроходство край бреговете на градчето, като понякога е бил придружаван от племенницата си, когато тя все още не е била кралица.
Летището в града е построено през 30-те години на миналия век с ясната идеята да се осигури по-лесен транспорт за британците, които искат да почиват на френското крайбрежие. Льо Туке се намира на час път с кола от по-големия Кале.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Стана ясно къде ще работи Жени Марчева след като напусна телевизията

Двете приятелки Диана Любенова и Жени Марчева вече няма да споделят работата си като лица на Би Ти Ви. Те са аут от предаването „Тази събота”, което водеха до началото на лятото. Актрисата окончателно се разделя с телевизията, а журналистката остава в медийната група, но не и на екрана. Тя […]

Subscribe US Now