Пъф Деди не трябва да очаква специално отношение в прословутия затвор в Бруклин, който е като „ад на земята“

След обвинение в сексуален трафик, свръхбогатият рапър и музикален магнат Пъф Деди е принуден да напусне грандиозните си имения в Лос Анджелис и Маями и да отиде в затвора в прословутия Бруклин, Ню Йорк.
Досиетата на Федералното бюро на затворите показват, че 54-годишният Комбс е изпратен в скандалния Metropolitan Detention Center, който е приютявал други високопоставени фигури, включително Ар. Кели, Сам Банкман-Фрайд и Гислейн Максуел, след като съдия отхвърли първото му искане за внасяне на гаранция от 50 милиона долара. Бивш надзирател в затвора казва пред Business Insider, че Комбс може да очаква да бъде третиран като всеки от останалите 1200 затворници в затвора в Бруклин.
“Всеки път, когато човек бъде задържан в Metropolitan Detention Center, е истински кошмар”, казва Камерън Линдзи, който е пенсиониран надзирател. Затворът “е ад на земята за всеки, който има достатъчно нещастие да живее там”, пък са думите на Марк Бедероу, адвокат по наказателна защита и бивш прокурор на Манхатън.
“Да преминеш от живот в имения в Бевърли Хилс и Маями към MDC е толкова епична промяна в обстоятелствата, колкото човек не може да си представи”, казва Бедероу, добавяйки: “Всички тези пари няма да го направят по-топло, когато е студено, нито ще направи храната по-ядлива. Няма да накара хлебарките да стоят настрана.”
По време на изслушване във федералния съд в Манхатън във вторник, 17 септември, американският съдия Робин Тарновски нареди Комбс да бъде изпратен в затвора преди наказателния процес срещу него.
Прокурорите твърдят в съда, че Комбс може да се опита да избяга от страната или да се опита да се намеси в разследването за трафик на хора с сексуална цел. По време на изслушването Комбс пледира невинен по обвиненията в сексуален трафик, заговор за рекет и незаконен транспорт с цел проституция. Адвокатите на Комбс подадоха жалба срещу решението на съдията в опит да измъкнат своя клиент предприемач от ареста, но не успяха.
На съдебно заседание в сряда, 18 септемрви, американският окръжен съдия Андрю Картър, който ще наблюдава все още ненасрочения процес, отхвърли обжалването на Комб и нареди той да остане в затвора до процеса.
Защитникът на Комбс, Марк Агнифило, каза пред съда на изслушването в сряда, 18 септемрви, че Комбс ще бъде настанен в специална част на затвора, която е отделна от другите затворници, но по думите на бившия надзирател, Пъф Деди не бива да очаква никакво специално отношение. Агнифило каза, че “със сигурност е трудно да бъдеш затворник” и че е трудно да се подготвиш за съдебен процес, предвид различните ограничения, пред които е изправен Комбс.
Федералните прокурори твърдят в обвинителен акт, че в продължение на десетилетия Комбс е “злоупотребявал, заплашвал и принуждавал жени и други около него да изпълняват сексуалните си желания, да защитават репутацията си и да прикриват поведението си”.
Статутът на Комбс на знаменитост “в съчетание с факта, че обвиненията срещу него са свързани с насилие над жени, това със сигурност би го направило по-лесна мишена – мишена, която някои затворници определено биха се опитали да експлоатират”, казва Линдзи.
Адвокатите на Пъф Деди настояват да го преместят в друг затвор, защото по думите им няколко съдилища в този окръг са признали, че условията в Metropolitan Detention Center не са подходящи за предварително задържане.
“По-рано това лято затворник беше убит. Най-малко четирима затворници се самоубиха там през последните три години. Много съдилища в този район изразиха загриженост относно ужасяващите условия на задържане там”, твърдят адвокатите на рапъра.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Ерик Робъртс се извини публично на сестра си Джулия Робъртс

Подобно на много семейства, без значение известни или не, и във фамилия Робъртс явно отношенията невинаги са били съвсем добри. Дори напротив. Всъщност неотдавна стана ясно, че между брата и сестрата световноизвестни актьори има конфликт, като причината за него е едно негово доста дръзко изказване. В интервю за Vanity Fair […]

Subscribe US Now