Когато Роджър Федерер не е искал да тренира с Карлос Алкарас

Днес ще започне тазгодишното издание на Laver Cup, в което за втори път Григор Димитров ще вземе участие. Това обаче ще бъде първо участие за един от най-добрите тенисисти през последните години – Карлос Алкарас.
Покрай всички интервюта около Laver Cup един от създателите му – Роджър Федерер, реши да сподели една интересна подробност от близкото минало, свързана с испанския тенисист.
Пред сайта на турнира пенсионирания швейцарски тенисист казва, че дължи извинение на Карлос Алкарас и се надява, че в идните дни ще може да му го поднесе.
Оказва се, че преди години, когато Алкарас е бил още младеж двамата са провели съвместна тренировка преди Wimbledon. На следващия ден обаче треньорът на Федерер го е попитал дали иска отново да загрее с младия Алкарас.
“Не, всичко е наред, предпочитам да загрявам с неговия треньор, който беше моето поколение, Хуан Карлос Фереро”, казва Роджър Федерер. Но допълва, че сега ще може да се извини на Алкарас за решението си преди години.
Самият испанец казва, че Федерер е сред идолите му и дори има негова снимка в стаята си. Той също очаква с нетърпение да се срещне отново с швейцареца. Колкото до първото си участие в Laver Cup, Карлос Алкарас казва, че много би искал да играе на двойки с не кой да е, а с Григор Димитров.
Е, в първия ден от турнира това няма да се случи, но пък стискаме палци във втория двамата наистина да могат да обединят усилия и да ги видим заедно на корта.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Роджър Федерер е отказал да тренира с Карлос Алкарас

Днес ще започне тазгодишното издание на Laver Cup, в което за втори път Григор Димитров ще вземе участие. Това обаче ще бъде първо участие за един от най-добрите тенисисти през последните години – Карлос Алкарас. Покрай всички интервюта около Laver Cup един от създателите му – Роджър Федерер, реши да сподели […]

Subscribe US Now