Ролята, която Ал Пачино е приел заради парите

Като един от най-големите актьори със забележително продължителна кариера, Ал Пачино продължава да привлича вниманието и интереса на медиите. А в последно време заглавията, свързани с актьора, са покрай наскоро издадените му мемоари Sonny Boy.
В книгата той разказва както за личния си живот, така и за кариерата си, за която споделя любопитни и малко известни факти.
Един от тях е, че промените в кариерата му, които настъпват от един момент нататък, са били наложителни, и то не по негово желание. Става дума за роли, предимно в комедии, в които далеч не е изгарял от желание да участва.
В мемоарите си Ал Пачино признава, че все пак е трябвало да ги приеме, тъй като е загубил всичките си пари заради Понци схема, забъркана от счетоводителя си. По думите на актьора така, както е имал 50 милиона долара, така след това е останал без нищо.
Той споделя, че още преди това е започнал да получава предупреждения, че не трябва да се вярва на този счетоводител, който всъщност е имал много клиенти знаменитости. Въпреки че счетоводителят в крайна сметка излежава присъда в затвора, Ал Пачино остава напълно разорен заради лошото управление на финансите си.
“В този бизнес, когато правите 10 милиона долара за филм, това не са 10 милиона долара. Защото след адвокатите, агентите, публициста и правителството, това не са 10 милиона долара, а четири и половина в джоба ви”, пише той в Sonny Boy.
Актьорът допълва също, че стандартът му на живот е бил доста висок и е харчел много. Така е започнал да губи парите си. “Много е странно как се случва. Колкото повече пари правите, толкова по-малко имате”, пише още той.
След като осъзнава, че е “прецакан” и е останал без нищо, Ал Пачино се примирява, че ще му се наложи да промени подхода си към избора на роли, като започне да приема всички, които му предлагат голяма заплата. По това време получава предложение да участва в комедията с Адам Сандлър “Джак и Джил” от 2011 г.
“Джак и Джил беше първият филм, който направих, след като загубих парите си. Честно казано, направих го, защото нямах нищо друго. Адам Сандлър ме искаше и те ми платиха много за това. Така че излязох и го направих, и това помогна. Обичам Адам, беше чудесно да се работи с него и ми стана скъп приятел. Освен това той просто е страхотен актьор и адски добър човек”, обяснява 84-годишният Ал Пачино.
Въпреки че за момента спасява положението с ролята в “Джак и Джил”, актьорът признава, че дори и след нея също му е било трудно да намери роли, тъй като вече не е бил млад.
“Нямаше да изкарвам парите от участие във филми, каквито бях правил преди. Големите заплати, с които бях свикнал, просто вече не идваха. Махалото се беше залюляло и ми беше по-трудно да намеря роли за себе си”, пише в мемоарите си Ал Пачино.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Отново преди Мъск и Безос - Ричард Брансън пак ще пише история в Космоса

Битката между най-богатите на Земята отдавна е надскочила пределите на планетата ни и се прехвърли и в Космоса. Доказателство за това са все по-амбициозните цели на Илон Мъск, Джеф Безос и Ричард Брансън. И докато най-мащабно ни се струва това, което прави SpaceX, не бива да забравяме и големия принос […]

Subscribe US Now