Бъкингамският дворец все пак отговори на Хари

Spare вече официално е факт и още дълго време ще бъдат обсъждани твърденията, обвиненията и огорченията, които принц Хари споделя в автобиографията си. Излизането й беше съпроводено от няколко интервюта, които принцът даде за големи медии.
Както налага журналистическата етика в подобни случаи, беше потърсена позицията и на ответната страна. До момента крал Чарлз, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и други работещи членове на кралското семейство запазват мълчание по отношение на Spare.
Нямаше как обаче Бъкингамският дворец да не отговори на молбата за коментар, когато тя е отправена от престижни предавания като 60 Minutes на CNN и Good Morning America на АВС. Отговорите и за двете медии са подобни.
“Обърнахме се към Бъкингамския дворец за коментар. Негови представители пожелаха преди да решат дали да коментират 60 Minutes да им предостави цялото предаване преди то да бъде излъчено тази вечер – нещо, което ние никога не правим”, казва водещият Андерсън Купър в края на интервюто си с принц Хари.
Подобен е отговорът и за АВС. “Получихме отговор от адвокатската кантора, представляваща Бъкингамския дворец, докато бяхме в ефир тази сутрин. В него се казваше, че дворецът трябва да “обмисли точно какво е казано в интервюто и контекста, в който то се появява” и поиска да предоставим незабавно копие от цялото интервю – като новинарска медия част от нашата политика е да не правим подобни неща.” Информацията е на People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Вземал ли е стероиди Хю Джакман

Актьорите често се нагърбват с какви ли не предизвикателства, само и само да получат желана роля. И Хю Джакман не прави изключение. На него му се е налагало неведнъж да тества издръжливостта и тялото си, за да изиграе през годините Върколака – супергероя на Marvel. Самият Хю Джакман признава в […]